Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prisjetila se

Ivana Paradžiković o djetinjstvu u Vukovaru: Na današnji dan moja je obitelj bježala

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
1/5
18.11.2020.
u 16:04

Vukovara se prisjetila i Severina koja mu je posvetila svoje stihove pjesme "Grad bez ljudi", a danu je odala počast i voditeljica, urednica i novinarka Ivana Paradžiković.

Brojni Hrvati i Hrvatice odali su počast za Dan sjećanja na žrtve u Vukovaru. Vukovara se prisjetila i Severina koja mu je posvetila svoje stihove pjesme "Grad bez ljudi", a danu je odala počast i voditeljica, urednica i novinarka Ivana Paradžiković. 

Paradžiković se prisjetila dana iz djetinjstva u Vukovaru, kao i svoje rođakinje iz Vukovara s kojom je u to vrijeme bila nerazdvojna. 

"Ovo je moje sjećanje na Vukovar. Ja i moja Ana. Rodica iz Vukovara, grada u kojem sam provela svake ljetne praznike, svaki slobodan dan, svaki blagdan...jer Ana i ja bile smo nerazvojne. K’o prst i nokat. Sve do te proklete 1991. Na današnji dan, prije 29 godina, moja je obitelj bježala. Anina je živjela ovdje gdje je i nastala ova fotografija. U izbjeglištu, u hotelu Dubrovnik, na Trgu bana Jelačića", započela je Ivana i nastavila:

"Odnosno Ana i mama. Za Tomu se nije znalo gdje je. Sve dok jednoga dana, kada su sve već nade ugašene, iz autobusa kojim su stizale razmjene zarobljenika iz logora, nije izašao neki kostur nalik na njihovog tatu i muža. 29 godina poslije, meni ne dodje da zapalim svijeću, jer kada ti se ja sjetim Vukovara, ne mislim na mrtvaca. Sjetim se toplog Dunava, zgodnog susjeda punkera, “...mirnih ljudi i stabilnih ladja, tijesnih suknji i komotnih carda...” i nas dvije, sretne i nasmijane. Ja sam ti neke drugačije sorte, ja pamtim samo sretne dane", zaključila je voditeljica. 

Foto: FIBA/Screenshot

 

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
05:44 19.11.2020.

Sve zalosne i.tragicne price hrvata iz vukovara zasjenjuju lazne price pupavstine koje odobrava vrh hdzejaca...

LI
linkser2
17:36 18.11.2020.

simpa si i žalosna je priča ali vidjesmo je 300-ti put...

SM
smail
23:21 18.11.2020.

Prekrasna osoba! Jako draga, da sam mlađi odmah bi se zaljubio!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije