Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šarmantni kuhar

'Poruke koje mi šalju obožavateljice su simpatične, ne smetaju mi'

Ivan Pažanin
Foto: RTL
1/4
17.02.2016.
u 12:20

Ivan Pažanin iz Tri, dva, jedan - kuhaj! osim kuharskim znanjem publiku i natjecateljice osvojio je i šarmom

Odmjeren i samozatajan bio je Ivan Pažanin na samom početku emitiranja “Tri, dva, jedan – kuhaj!”, ali zadnjih dana zagrebačka južina probudila je njegov dalmatinski šarm i otpuhala tremu i grč koje je imao na počecima snimanja treće sezone RTL-ova showa. Šarm 33-godišnjeg Splićanina ubrzo je osvojio natjecateljice showa, koje mu otvoreno pokazuju simpatije, a imune nisu ni gledateljice koje mu, priznaje Ivan, šalju poruke.

U vodama Antarktike

– Ima poruka obožavateljica, simpatične su i to mi ne smeta – odgovara nam Ivan na pitanje o trenutačnoj popularnosti i postaje puno razgovorljiviji odgovarajući na pitanja o svom kulinarskom putu. Da mu je kuhača suđena znao je odmalena i nije, poput nekih, kuharsku školu upisao zato što je imao loše ocjene.

– Upravo suprotno, mogao sam se upisati u bilo koju drugu školu, ali meni je jedino prirodno i normalno bilo da upišem kuharsku. Drago mi je što se nisam trebao tražiti i što sam od početka znao da je to posao za mene – kaže kuhar. S ludilom kakvo je u profesionalnim kuhinjama susreće se već za vrijeme srednje škole kada počinje raditi u jednom restoranu u Podstrani.

– U toj kuhinji sam prošao sve, radio sam po cijele noći, prao suđe i prošao sve stube. Naravno da je na početku bilo gafova i promašaja, a ima ih i danas. To je profesija u kojoj se stalno uči i za svako jelo treba puno strpljenja i ljubavi da se pripremi – s puno strasti govori Ivan o svom zanimanju zahvaljujući kojem je oplovio i cijeli svijet. Već s 18 godina otisnuo se na ledolomcu na put vodama Antarktike, a želja da kuha i plovi na neki način dio je obiteljskog nasljeđa. Ljubav prema kuhanju naslijedio je od mame i bake, a more mu je bilo suđeno jer su mu i djed i tata bili pomorci. – Bilo je kritičnih situacija na putu od Argentine do Antarktike, valovi su nas udarali sa svih strana i jedino što smo mogli u toj situaciji je mirno sjediti i na podu raditi sendviče, gastroponuda u takvim situacijama nestaje – prisjetio se Ivan. Poslije je kuhao na jahti u Monte Carlu, a kada je osjetio da mu nedostaje restoranskog ludila i čvrstog tla, vratio se kući, točnije u restoran “Passarola” na Hvaru gdje je kuhao za brojne slavne.

Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Punjenje baterija na rivi

– Ono što sam doživio od slavnih je to da su jednostavni ljudi koji razumiju naš posao. U sjećanju mi je najviše ostao Novak Đoković jer je pravi gospodin, druželjubiv, ne traži ništa i ponaša se kao normalan gost – kaže Splićanin. Iako se njegova kuhinja zasniva na mediteranskim osnovama i u kuhinji uvijek ima maslinovo ulje, sir i tjesteninu, priznaje kako je uz članove žirija Tomislava Špičeka i Željku Klemenčić prigrlio i kulinarske običaje kontinenta.

– Špiček mi je dao sve lekcije o masti i on i Željka napravili su od mene Zagorca – kaže u šali. Kada ne snima show, najviše uživa u ispijanju kave s pogledom na more. – To mi, kao i svakom Dalmatincu, najbolje puni baterije – kaže.

>>Pažanin se prima kuhače, a Bijeli tim uči kako se radi Bobó de camarão

>>Lidija Bačić pokazala svoju romantičnu stranu i pjesmom zavela zgodnog kuhara

Komentara 2

Avatar ludiplavi24
ludiplavi24
12:34 18.02.2016.

Vlaže se žene a on GAY :P

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije