Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV utrka

Iskusna TV lica, ali i brojni noviteti očekuju gledatelje u izbornoj noći

Foto: Boris Ščitar
1/9
22.12.2019.
u 08:00

Izborni tm Večernjeg lista čine renomirani novinari, ali i stručni komentatori poput Ankice Mamić i Bože Skoke. HRT-ovim programom gledatelje će voditi Zrinka Grancarić i Mislav Togonal, na Novoj TV će to biti Mislav Bago i Sabina Tandara Knezović, a na RTL-u Ana Brdarić Boljat i Tomislav Jelinčić.

Utrka za predsjedničke izbore ove nedjelje bit će fokus svih medija koji su za izborni dan pripremili poseban program. Na portalu Večernjeg lista od 19 sati objavljujemo rezultate izlaznih anketa i iz studija Večernjeg lista emitirat će se posebna izborna emisija koju će voditi renomirana novinarka Večernjeg lista Petra Maretić Žonja.

Glavni analitičari u emisiji će biti komunikacijska stručnjakinja Ankica Mamić i Božo Skoko, komunikacijski i politički stručnjak s Fakulteta političkih znanosti. Osim ovo dvoje stručnjaka kroz studio Večernji TV-a u izbornoj će noći proći i političari najvećih stranaka, a prve komentare će dati i komentator Večernjeg lista Davor Ivanković. U emisiji Večernjeg lista prenijet će se i prvi komentari iz izbornih stožera kao i analiza izbornih rezultata po gradovima i županijama. Emisija će s pauzama trajati cijelu izbornu noć. Izborne emisije Večernjeg lista možete pogledati na vecernji.hr/vecernjitv te na YouTube kanalu Večernjeg lista.

Izborni program iz studija Nove TV vodit će dugogodišnji politički novinari Mislav Bago i Sabina Tandara Knezović. Osim njih, u studiju će uz gledatelje izbornu noć provesti i Vjekoslav Đaić te Valentina Baus koji će predstaviti neke programske novitete. – I nakon odrađenih tridesetak raznih izbora i za ove imam tremu kao da su prvi i posljednji. Vrhunac i ovih izbora bit će sučeljavanja nakon kojih će građani imati jasniju sliku tko što nudi i koga će naposljetku izabrati – rekao je Mislav Bago.

Iznenađenja 22. prosinca najavljuju i s HRT-a. Na javnoj televiziji posebna izborna emisija počinje u 18:30 na prvom programu HTV-a, a vode je Mislav Togonal i Zrinka Grancarić, dok su urednici Branko Nađvinski, Ana Jelinić i Katarina Periša Čakarun. Tijekom emisije brojni reporteri izvještavat će uživo iz izbornih stožera, a četiri politička komentatora u studiju HTV-a za gledatelje će analizirati sva zbivanja u izbornoj noći. Nakon zatvaranja birališta u 19 sati objavit će se izlazne ankete. Posebna novost za ove izbore je studio, te će HRT uz klasični imati i virtualni studio, tzv. augmented reality, koji će omogućiti bolji doživljaj praćenja i grafičkih prikaza.

Iznenađenja neće nedostajati ni na RTL-u gdje će se predsjednički izbori pratiti iz novog studija koji se proteže na 250 metara četvornih. RTL-ovi reporteri javljat će se iz svih stožera, a rezultate izlaznih anketa i DIP-a predstavljat će tijekom večeri politička reporterka Damira Gregoret. S gostima u studiju razgovarat će Mojmira Pastorčić, a voditelji specijala „Predsjednički izbori“ su Ana Brdarić Boljat i Tomislav Jelinčić. RTL ima 20 mobilnih novinarskih ekipa opremljenih da mogu trenutačno i kontinuirano izvještavati s terena i dostavljati materijale. – I dalje, kvalitetan, objektivan i ekskluzivan sadržaj ostaje naš prioritet i bit našeg posla. Studio je, rekla bih, dodana vrijednost tome, ono što naši gledatelji zaslužuju i od nas očekuju. – kazala je Željka Marijanović, glavna urednica Informativnog programa.

Komentara 1

BE
berija
13:35 22.12.2019.

Iskusna TV lica? Buvo, imenicu "lice" uporabila si umjesto imenice "osoba". U RH u službenoj je uporabi HRVATSKI jezik.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije