Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Iskrena

Zvijezda 'Igre prijestolja': Seksizam u Hollywoodu je kao borba s rasizmom

Foto: DPA/Pixsell, PA/Pixsell
1/3
01.07.2017.
u 11:58

Glumica Emilia Clarke kaže da joj je trebalo dugo vremena da shvati da je se tretira drukčije i da muškarci dobivaju više uloga od žena

U Holllywoodu prevladava seksizam u tolikoj mjeri da je to poput "borbe s rasizmom", rekla je glumica Emilia Clarke koja igra popularni televizijski lik Daenerys Targaryen u "Igrama prijestolja".

Tridesetogodišnja britanska glumica, koja je imala glavnu ulogu u seriji od njezine premijere 2011., rekla je da je često bila jedina žena na setu te da je imala manje teksta od svojih muških kolega.

"Osjećam se tako naivnom dok govorim ove riječi, no to je kao borba s rasizmom", rekla je u intervjuu za časopis Rolling Stones.

"Svjesni ste toga, stalno ste svjesni, a jedan dan shvatite - Bože, pa to je posvuda! Trebalo mi je zaista dugo vremena da shvatim da me se tretira drukčije. No kad pogledam oko sebe, to je moja svakodnevica", dodala je Clarke.   

Prošle godine, žene i djevojke činile su samo 29 posto protagonista među 100 američkih filmova s najvišim zaradama, pokazuju podaci centra za istraživanje položaja žena na televiziji i filmu na državnom sveučilištu San Diego u Kaliforniji. Clarke je rekla da je važno da filmovi prikazuju snažne žene, poput njezina lika Daenerys Targaryen.

"Svatko kome se čini da to nije potrebno, mora samo pogledati političko okružje u kojemu živimo - i shvatit će koliko je to potrebno", rekla je.

Komentara 1

SA
sampras
13:35 01.07.2017.

da li je zvijezda Igre prijestolja spremna na raspravu o ovom fenomenu ili se ovdje samo prducka i samopromovira lakim temama? da li je spremna postaviti pitanje Židovima koji dominiraju Hollywoodom o molitvi koju su dužni svako jutro recitirati: "Blessed are you, Lord our God, Ruler of the Universe, who has not made me a woman." -- Morning Blessings, Artscroll Siddur, p. 12.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije