Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sulejman Veličanstve

Huremino mjesto u sultanovu srcu osvojila je Firuze

'_MG_0464'
Foto: ''
1/3
02.02.2013.
u 19:00

U trećoj sezoni koju upravo gledamo Sulejman daje ubiti Ibrahima, Bali-beg se vraća u seriju, a Mihrimah izrasta u lijepu djevojku koju sa 17 godina udaju za Rustem-pašu

Smrt Ibrahim-paše iza koje stoji Hurem i njezin novi vjerni sluga Rustem-aga jedan je od najdramatičnijih događaja treće sezone, koju upravo gledamo na RTL-u. Tijekom pohoda na Bagdad među vojnicima će se javiti glasine da je Ibrahim-paša pripremao zavjeru protiv sultana. Na Huremin nagovor, kojoj je rak-rana zapravo Ibrahimova podrška princu Mustafi, a ne jednom od njezinih sinova, Sulejman je naredio njegovo smaknuće.

Zadavljen u sultanovim odajama

Sulejman je još u prvoj sezoni obećao Ibrahimu da nikad neće stradati od njegove ruke. Zato si u trećoj mora osigurati fetvu, odnosno izgraditi džamiju, kako bi se iskupio zbog prekršene prisege, Sultan to čini sedam dana prije smaknuća i svake večeri objeduje s Ibrahimom dajući mu priliku da pobjegne ili čak da ga ubije. Kao i u povijesnim zapisima, Ibrahima će u seriji pronaći zadavljenog u Sulejmanovim odajama. O dojmljivosti scene koje ćemo uskoro gledati svjedoči i posjet ljubitelja serije grobu Ibahim-paše Paržanina. Naime, dan nakon što je Ibrahimova smrt bila prikazana na turskom kanalu Star TV, ljubitelji serije na njegovu su grobu u dvorištu jedne tekije u blizini Istanbula ostavljali cvijeće i poruke zahvalnosti.

Nakon smaknuća velikog vezira i Hurem napokon može odahnuti, jer osim što se zauvijek riješila ljutog neprijatelja, izborila se i za sultanovu naklonost iako se preko ušiju zaljubio u lijepu robinju Firuze. Zbog nje je Hurem jedno vrijeme osamljena i zaboravljena, pati baš kao što su zbog njezinih spletki patile Mahidevran i Hatidže. I Hurem će doznati kako se osjeća žena čiji suprug prima druge u svoje odaje.

Bali-beg i Mihrimah

Lik koji je osvojio žene u Hrvatskoj, Bali-beg Malkočoglu, vraća se u seriju odmah nakon Ibrahimove smrti. Treći put se pokazuje da markantni ratnik nema sreće u ljubavi. Prva ljubav, supruga Armin, umrla je od kuge. S drugom, nećakinjom majke sultanije, Ajbige, upustio se u zabranjenu ljubav, zbog čega je bio udaljen iz palače. U trećoj sezoni već odrasla sultanija Mihrimah ne skriva da je i kao djevojčica bila zaljubljena u njega. Bali-beg treba odlučiti hoće li ponoviti pogreške iz prošlosti i upustiti se u tajnu vezu ili dostojanstveno nazočiti njezinu vjenčanju s Rustem-pašom, Hrvatom iz Skradina.

Mlada sultanija već je u drugoj sezoni pokazala da je naslijedila majčinu samovolju. Odmalena uključena u sve Huremine političke i osobne odluke, udajom dobiva vjetar u leđa. Iako joj je brak nesretan, Mihrimah za razvod ne želi ni čuti. Lukavica, veća čak i od mame, radije putuje carstvom i pomaže umjetnicima nego da sjedi doma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije