Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ASIM UGLJEN

Hrvatsko kazalište je sramotno, a ako vam je Frljić avangarda onda nemate pojma

Asim Ugljen
Foto: N1/Screenshot
1/3
11.09.2018.
u 12:04

Glumac je grozno netalasanje. Jako je teško biti glumac danas, svi žele biti u kazalištu, hvala Bogu ja sam plaćam svoje doprinose, ostat ću slobodnjak. S druge strane, građani plaćaju glumce koji su na stalnim angažmanima u kazalištima,  a oni u većini slučajeva dolaze pijani na posao - kazao je Ugljen

Popularni glumac Asim Ugljen sinoć je gostovao u Pressingu na N1 televiziji, gdje je govorio o novoj seriji Nove TV "Na granici", u kojoj igra Antu Štiglića. Osim o ulogama Ugljen je govorio i o stanju u hrvatskom glumištu.

- Ljudi ovo nije šala, ne trebate biti talentirani da bi se bavili glumom. Čovjek je prije 50 tisuća godina otkrio laganje. Sad je pitanje micanje svojih inhibicija...Hrvatsko kazalište je sramotno, kasni pedeset godina za ostatkom svijeta, da je bolje, možda bi se njime bavio. Glumac je grozno netalasanje. Jako je teško biti glumac danas, svi žele biti u kazalištu, hvala Bogu ja sam plaćam svoje doprinose, ostat ću slobodnjak. S druge strane, građani plaćaju glumce koji su na stalnim angažmanima u kazalištima,  a oni u većini slučajeva dolaze pijani na posao - kazao je Ugljen, a onda se dodirnuo i aktualnih predstava.

- Svaka čast Frljiću, ali ne znam zašto se njega svrstava u nekakvu avangardu. Pa to su u Francuskoj radili još prije 40 godina! Ako je vama Oliver Frljić avangarda, onda nemate pojma o kazalištu - rekao je Ugljen. 

Pogledajte video: Duško Čurlić u Semiotici

Komentara 1

JM
Jean-Michel_Nicolier
12:30 11.09.2018.

Bravo majstore! Rekao si što svi znamo, a tvoji kolege se ne usude reći jer su većinom uhljebi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije