Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PAULA SIKIRIĆ

Hrvatska influencerica objasnila kako zarađuje novac na Instagramu

Paula Sikirić
Foto: Instagram/Wanda Nara
1/5
29.05.2018.
u 13:12

- Od početka prihvaćam samo ponude oglašivača čiji mi se proizvodi sviđaju, koji su 'ja', i nikad, bez obzira na novac, ne primam ono što mi se ne sviđa. Imam svoj modni izričaj, stil koji slijedim, i promoviram samo ono u čemu se dobro osjećam - kazala je Paula

Biti influencer danas je i u Hrvatskoj postalo jako unosno zanimanje.  Ova se strana riiječ posljednjih godina udomaćila i u Hrvatskoj, a opisuje osobe koje su utjecajne na društvenim mrežama, i koje prate tisuće i tisuće ljudi. Jedna od poznatijih domaćih influencerica je Paula Sikirić, 22-godišnjakinja apsolventica fizioteraoije iz Velike Gorice, koju je šira javnost upoznala preko RTL-ove emisije "Mala sestra", a odnedavno i kao voditeljicu na Extra FM-u.

- Postoje mikro i makro-influenceri, a ja sam, recimo, u prvoj kategoriji', kaže skromno Paula, čiji profil na Instagramu broji gotovo 50.000 pratitelja. Sve je krenulo kad je prije nešto manje od dvije godine objavila atraktivnu fotografiju u kupaćem kostimu i potpisala je s 'obučen ne znači uvijek čedan, a gol ne znači uvijek provokativan', i dobila preko tisuću lajkova. Sa svakom novom fotografijom, no još više porukama uz njih, Paula je dobivala sve više sljedbenika, a onda, tamo negdje s deset tisuća njih - i prve ponude oglašivača - piše Novi list.

Vrlo brzo postala je 'ambasadoricom' mnogih modnih brendova, s kojima ima ugovor, kozmetičkih i frizerskih salona, i slično. Njezin je posao s nekim proizvodom – naočalama, satom, lijepom krpicom na sebi, nakon nove frizure ili kozmetičkog tretmana, napraviti dobru fotografiju, napisati poruku, potpisati oglašivača, i reklama je tu.

- Od početka prihvaćam samo ponude oglašivača čiji mi se proizvodi sviđaju, koji su 'ja', i nikad, bez obzira na novac, ne primam ono što mi se ne sviđa. Imam svoj modni izričaj, stil koji slijedim, i promoviram samo ono u čemu se dobro osjećam. Nisam prodana duša, nipošto - rekla je Paula i dodala kako joj je najveći kompliment kad joj 'starije' žene, od preko 30 godina,  koje imaju karijeru, dobar posao, ili su čak bivši modeli, pohvale neki outfit, stil, ali i energiju, žar s kojim radi.

Premda Paula dobro zarađuje na društvenim mrežama, kazala je kako ne želi da joj taj posao bude osnovni, piše Novi list.

Paula Sikirić
1/8

Komentara 2

PI
pimnpekpeka
14:19 29.05.2018.

influenterica, ma što god to značilo. Živio rvacki. Ujedno i tetovirana kokoš

TR
trolokva
14:04 29.05.2018.

Cuj influencerica... Pic... a mile matere, s onim tko je izmisli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije