Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rado viđeni gosti

Hrvati vole Andriju i Anđelku, a izvan granica najviše je cijenjen Tarik Filipović

Foto: pixsell
1/5
12.04.2019.
u 22:40

Brojne regionalne glumačke zvijezde pune najveće hrvatske dvorane, a i naši glumci rado su viđeni gosti u susjedstvu.

Rado viđeno lice u hrvatskim dvoranama, crnogorski glumac Andrija Milošević koji godinama živi i radi u Beogradu, najpoznatiji po ulozi Andrije iz humoristične serije ‘Andrija i Anđelka’, ovog je tjedna oduševljene Zagrepčane opet nasmijao komičnom monodramom ‘Zlatni lančić od bižuterije’ koju je izveo u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, najpoželjnijoj hrvatskoj dvorani.


 

Napunivši prije dvije godine Tvornicu Kulture bilo je očito da je osvojio hrvatsku publiku svojim šarmom. Milošević je s predstavom obišao svijet pa su tako predstavu o Kostadinu koji dolazi u Beograd kao neuspješni student i životni gubitnik s planom da se bogato oženi i živi na tuđi račun između ostalih pogledali i ljubitelji balkanskog humora u New Yorku, Melbourneu i Torontu. Nisu tako rijetka gostovanja regionalnih glumaca koji često pune dvorane velikih kapaciteta u Hrvatskoj; Koncertnu dvoranu Vatroslava Lisinskog, Hrvatski kulturni dom na Sušaku ili na primjer splitsku ‘Loru’.

Andrija nije jedini ‘susjed’ kojeg domaća publika dobro prihvaća, pa smo tako recimo njegovog sunarodnjaka i supruga hrvatske glumice Jelene Perčin Momčila Otaševića za razliku od Andrije imali prilike gledati samo na malim ekranima u serijama ‘Na granici’, ‘Čista ljubav’, ‘Kud puklo da puklo’ i ‘Zora dubrovačka’. S devet godina starijom glumicom romantika se razvila na snimanju serije ‘Kud puklo da puklo’ 2015. godine, a u bračnu luku su uplovili u travnju tri godine poslije u Boki Kotorskoj. Jelena i Momčilo u kolovozu prošle godine postali su roditelji djevojčice Maše te je glumcu to prvo dijete, dok glumica ima djevojčicu Lotu iz prvog braka s poduzetnikom Kristijanom Babićem. Momčilo je oduvijek uspješno krio svoj privatni život, a par dugo nije htio priznati da su u vezi, iako su se pojavljivali zajedno na javnim događajima i bili su predmet nagađanja.

Osim Momčila i Andrije, hrvatska publika voli i njegovu kolegicu iz serije Anđelku Prpić koja je redovita gošća hrvatskih pozornica i ima veliki auditorij. U predstavi ‘Šta me snađe’ koju potpisuje Nebojša Romčević i režira dežurni komičar zagrebačke Lude kuće Branko Đurić Đuro, čija predstava ‘Đurologija’ čvrsto drži broj 1 kao najgledanija predstava u regiji, u ovoj komičnoj monodrami srpska glumica tumači čak dvanaest likova, od kojih je jedna i Jovanka Joka Jakovljević.

Bankarica u ranim tridesetima koja gradi karijeru u korporativnom svijetu, a kad se nađe pred dilemom dolazi čitava postava bližnjih kako bi je što bolje savjetovali, što u njoj stvara još veći nemir. Nakon što ju je zagrebačka publika poslije prošlogodišnje premijere u Ludoj kući dočekala s ovacijama, srpska glumica odlučila se vratiti u Hrvatsku. Ove je godine već nastupila u zadarskom Arsenalu te u Slavonskom Brodu, a sljedećeg tjedna čekaju je čak tri hrvatske pozornice, ona u Domu hrvatske vojske u Puli, splitska Lora i Teatro Umag.


 

Međutim, ni hrvatski glumci nisu zapostavljeni ‘preko’ pa česta gostovanja na srpskim pozornicama ima naš voditelj, televizijski i kazališni glumac Tarik Filipović. Sa svojom monodramom ‘Ćiro’ u kojoj predstavlja nogometnu legendu Miroslava Ćiru Blaževića često nastupa u beogradskoj ustanovi kulture ‘Vuk Karadžić’. Osim ‘Ćire’, što je prvi samostalni Tarikov projekt koji zajedno s njim potpisuje dramaturg Antonio Gabelić, Filipovića su naši susjedi imali priliku gledati i u predstavi ‘Maratonci trče počasni krug’ u režiji Ive Milošević, a u Novom Sadu svojedobno je gostovao s predstavama ‘Metastaze’ i ‘Spektakluk’.

Beogradska publika imala je čast uživati i u predstavi ‘Ne igraj na Engleze’ u kojoj osim Tarika igraju i Hrvoje Kečkeš te Borko Perić. Čini se kako ‘Kerempuhovci’ vladaju srpskim kazalištima, što potvrđuje titula najbolje predstave Međunarodnog kazališnog festivala Joakim Interfest iz 2018. godine u Kragujevcu za ‘Ustav Republike Hrvatske’ u režiji Vinka Brešana.

 

Komentara 9

CH
che99
08:57 12.04.2019.

za Tarika je logično da ga doma u Bosni vole

DU
Deleted user
16:51 12.04.2019.

vole ih gledaoci zikine dinastije

IG
Igggy
23:25 12.04.2019.

Hrvati Srbe naprosto obožavaju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije