Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI USPJEH

Hrvat osvojio najprestižniju televizijsku nagradu Emmy za rad na hit-seriji!

Ante Deković
Foto: Facebook
1/11
13.09.2021.
u 09:50

Šibenčanin je svoju treću nominaciju okrunio nagradom, i to kao supervizor specijalnih efekata na epizodi "Su'Kal" serije "Star Trek: Discovery". Prvi put nominiran je još 2013. za seriju "Da Vincijevi demoni", a drugi put prije dvije godine za drugu sezonu "Discoveryja".

Hrvatski majstor vizualnih efekata Ante Deković (38) osvojio je najprestižniju televizijsku nagradu Emmy na noćašnjoj dodjeli u Los Angelesu. Šibenčanin je tako svoju treću nominaciju okrunio nagradom, i to kao supervizor specijalnih efekata na epizodi "Su'Kal" serije "Star Trek: Discovery". Prvi put nominiran je još 2013. za seriju "Da Vincijevi demoni", a drugi put prije dvije godine za drugu sezonu "Discoveryja".

Ante je vijest objavio na svom Facebook profilu, a nagradu su na pozornici Microsoft Thetara uz njega preuzeli i glavni direktor vizualnih efekata Jason Michael Zimmerman te Antina supruga Aleksandra Kochoska, koja je producentica. 

Foto: Facebook Leo Nicolier

– U trećoj sezoni "Discoveryja" efekti su mnogo bolji pa je i meni bilo teže raditi. Radili smo i tijekom lockdowna tako da smo cijelu sezonu radili od doma. Pokazalo se da se ipak može raditi i tako te napraviti dobar proizvod. Ruku na srce, sve se radi digitalno pa se i dosad tako radilo u više zemalja. Kuće koje nam rade efekte u Danskoj su, Njemačkoj, Sjevernoj Makedoniji, a set je i ove godine bio u Torontu – otkrio nam je Deković, koji zbog pandemije nije bio na setu pa stoga nije ponovio svoju malu ulogu iz finala druge sezone, kada se pojavio na komandnom mostu Discoveryja.

Inače, Dekoviću je rad na trećoj sezoni "Discoveryja" bio i oproštaj s ovom serijom. Sada ima mnogo poziva za rad na drugim serijama i projektima, a kako nam je otkrio, upravo je pred potpisom za rad na jednoj velikoj seriji u rangu "Star Treka". 

VIDEO: Dino Jelusić: Većina me pamti kao "onog malog koji je gledao Sanji Doležal u dekolte"

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
11:20 13.09.2021.

Znači i tamo se posao dobiva preko veze... Supervisor praktički ništa ne radi ali ajd, čestitke.

SA
Samson
10:44 13.09.2021.

Čestitke nagrađenom i ispravka novinara: Nagrađeni je imao i malu ulogu statista na mostu Enterprisea, broda koji se nije pojavio u 3. sezoni pa nije bilo ni mogućnosti da ponovi statiranje. Pozdrav od šmokljana s viškom vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije