Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesuglasice?

HRT reagira: Hrvatska radiotelevizija nije dala "crveni karton" Damiru Kedži

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/5
24.06.2020.
u 14:06

Naime, kako je zbog pandemije koronavirusa Eurosong otkazan. naš predstavnik izgubio je svoje mjesto na ovom prestižnom glazbenom natjecanju

HRT je jučer u svom priopćenju objavio kako su donijeli odluku da će se Dora održati sljedeće godine u veljači u Opatiji te će nas na Eurosongu 2021. godine predstavljati kandidat koji pobjedi na Dori. Tako je odbačena mogućnost da nas na Eurosongu sljedeće godine predstavlja Damir Kedžo koji je aktualni pobjednik Dore. Naime, kako je zbog pandemije koronavirusa Eurosong otkazan, naš predstavnik izgubio je svoje mjesto na ovom prestižnom glazbenom natjecanju. Damir Kedžo dao je intervju za Jutarnji list i naslov članka glasio je: "Izabrala me publika, ali dobio sam crveni karton od HRT-a" i HRT je odmah reagirao na ovu izjavu pobjednika Dore.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) želi i ovim putem izvijestiti javnost kako HRT nije dao crveni karton Damiru Kedži: on može već sljedeće godine ponovno prijaviti pjesmu, nastupiti na Dori 2021., a možda i ponovo pobijediti te tako predstavljati Hrvatsku na Eurosongu 2021., ravnopravno kao i svi ostali njegovi kolege.

1/42

"Eurovizija je ponajprije natjecanje pjesama, a ne izvođača, te je EBU-ov eurovizijski tim odlučio da se dogodine na Eurosong šalju nove pjesme. Većina zemalja koja ima festivale slične Dori odlučila je, poput HRT-a, nastaviti svoju tradiciju (Švedska, Norveška, Finska, Danska, Litva, Portugal, Estonija). Francuska je ovogodišnjeg predstavnika izabrala interno, ali će sljedeće godine raditi izbor pjesme, a i Cipar će novog predstavnika izabrati interno", objasnila je urednica Dore 2021. i šefica naše eurovizijske delegacije Uršula Tolj. HRT kaže kako su Kedžu o ovoj odluci obavijestili e-mailom, ali tek nakon što se on i njegov tim nisu odazvali pozivu na sastanak. S HRT-a naglašavaju kako je upravo Kedžin tim odlučio da ih se o svemu obavijesti pisanim putem.

"Na tom se sastanku HRT želio zahvaliti Damiru Kedži na dosadašnjoj suradnji te s njim i njegovim timom razmotriti vidove suradnje u sljedećem razdoblju. No, nažalost, njegov tim do danas ujutro nije odgovorio na poziv iako je HRT mnogo uložio u njegovu promociju nakon pobjede na Dori. Prema tome, nije HRT dao crveni karton Damiru Kedži, nego je on to učinio HRT-u", stoji u zaključku priopćenja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije