Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
anita bilić

I HRT-ova voditeljica i urednica žrtva prevaranata! Ne nasjedajte na ovaj oglas!

Foto: Krasnodar Peršun/HRT
1/6
03.06.2019.
u 13:07

Njena fotografija pojavila se na članku s naslovom: "Posljednja prilika; milijunaš dijeli novac u Hrvatskoj na internet stranici Oscar Parenting"

Sve su češće poznate osobe na meti kradljivaca identiteta, a zadnja kojoj se to dogodilo jest HRT-ova urednica i voditeljica Anita Bilić. 

Njena fotografija osvanula je na jednom oglasu na Facebooku koji je nosio naslov: ''Posljednja prilika: milijunaš dijeli novac u Hrvatskoj'' i link vodi na stranicu Oscar-parenting – today.com, a kako piše Slobodna Dalmacija, riječ je o internetskoj stranici koja objavljuje ovakve lažne oglase kako bi ljude navukli da im daju svoje osobne podatke i bankovne račune.

Na ovakve oglase i članke obično stavljaju fotografije poznatih osoba kako bi privukli što više ljudi. U ovom članku, koji je sada uklonjen, pisalo je kako je internetski poduzetnik Mladen Mikulić zaradio vrtoglavih 580 milijuna eura i to izradom i prodajom mobilne aplikacije.

Foto: Facebook/RTL

U članku pozivaju sve da se okušaju u igri i osvoje milijune eura. Ispod članka pod lažnim profilima javile su se brojne osobe i tvrde kako su postali milijunaši. Anita Bilić za Slobodnu je izjavila kako nije bila upoznata s ovom situacijom dok je oni nisu kontaktirali.

– Nisam na društvenim mrežama i nisam upoznata s ovakvim situacijama. Slučajem će se baviti HRT-ova pravna služba i služba komunikacija – rekla je.

Ključne riječi

Komentara 8

DU
Deleted user
14:24 03.06.2019.

Ne nasjedajte na ovaj oglas. Zvuci korektno i sasvim posteno upozorenje svim citaocima. Steta kaj u dnevnom tisku nema dosljednosti i isto takvo upozorenje ne stoji kod primjerice onog PROMO oglasa o Hrvatu znanstveniku koji je izumio magicno, revolucionarno, nikad prije vidjeno, bla bla, sredstvo za mrsavljenje. Zanima me bas koliko dugo ce moj komentar biti dostupan.

MO
modovisisajteMaraschino
13:42 03.06.2019.

Click bait naslov... radi se samo o krađi tuđe slike sa interneta....

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
17:38 03.06.2019.

naravno da nisu stavili sliku Brune Kovačevića.... taj desetljetni uhljeb na HTV sa dokazanim sposobnostima ne uživa simpatije niti užeg dijela svoje obitelji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije