Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSTAVLJENA KAO BEBA U BOLNICI

HRT-ova reporterka otvorila dušu: 'Majka me se odrekla nakon rođenja i na tome sam joj zahvalna'

Foto: Instagram
1/6
14.04.2021.
u 19:10

Hrvatsku je nedavno potresao slučaj malene Nikoll iz Nove Gradiške, a reakcije se ne prestaju nizati. O svom životnom putu i situaciji s kojom se poistovjetila progovorila je i HRT-ova novinarka i reporterka Ivana Perić.

Nesretna sudbina dvoipolgodišnje djevojčice Nikoll iz Nove Gradiške ne prestaje odjekivati u javnosti kao ni priče koje nastavljaju zgražati hrvatsku javnost. O svojim osobnim iskustvima progovorili su mnogi, a isto je odlučila napraviti i HRT-ova reporterka i novinarka Ivana Perić (45).

- Svaki dan sam čitala tekstove o Nikoll i bilo mi je to teško, neshvatljivo, užasno... Iako se u Hrvatskoj zagovara takav stav, uvjerena sam da biološka obitelj nije uvijek najbolji izbor za dijete. Ja sam dobar primjer za to: majka me se odrekla nakon rođenja i na tome joj mogu biti samo zahvalna. Nije me željela i nije bila sposobna brinuti se o meni pa je donijela, ako se mene pita - najbolju moguću odluku - započela je iskreno za Gloriju te istaknula da joj je tim potezom majka omogućila sretnu budućnost u obitelji koja joj je pružila potrebnu ljubav i školovanje.

Foto: Instagram screenshot

- Smatram da zakon kojim se regulira posvajanje trebamo hitno mijenjati jer je postupak dugotrajan, pun prepreka i obeshrabrujuć za posvojitelje, iako su naši domovi prepuni djece. Sramotno je da se biološki roditelji mogu jednom u šest mjeseci javiti telefonom i to je dovoljno da zadrže pravo na dijete, koje zbog toga neće moći biti posvojeno. Svako dijete zaslužuje sretan život i ovo je prilika da se nešto napokon pokrene - kazala je reporterka koju su kao bebu posvojili, nažalost sada pokojni, profesorica povijesti Aleksandra Lacković i strojarski projektant Ivan Lacković iz Siska koji će za nju, tvrdi, zauvijek biti njezini jedini roditelji.

Nakon smrti svojih posvojitelja nije razmišljala o tome da potraži biološke roditelje, ali njezin novinarski njuh kao iskusne reporterke odveo ju je na teren života. U novinama je prije desetak godina bila objavljena priča o odbjegloj ženi s odjela babinjača u Mostaru pa kad je krenula istraživati i pritom kontaktirala mostarski Centar za socijalnu skrb, saznala je da ima živu majku, polusestru i dva polubrata.

Kad je upoznala majku doživjela je razočaranje shvativši da ju majka smatra sramotom i nikada se nisu uspjele zbližiti, ali Ivana danas ima odličan odnos s polubraćom Vedadom i Mirom. Doduše, majka joj nikad nije htjela otkriti tko joj je otac.

Foto: Instagram screenshot

Ivana Perić danas je ponosna majka 18-godišnje Ene koja je punoljetnost proslavila 18. veljače.

- Došao je i taj dan. Velikih 18. Mamin curetak je postao punoljetan. No u srcu još uvijek mali mamin bebuljak i uvijek će tako biti...sretna punoljetnost ljubavi mamina - napisala je tada Ivana na Instagramu, a čestitke su se nastavile nizati.

VIDEO Ljubavna priča kraljice Elizabete i princa Philipa ne ostavlja ravnodušnim

 

Komentara 1

DU
Deleted user
20:16 14.04.2021.

Zakaj su domovi puni djece, i zakaj je tak komplicirano posvojiti koje?? Zato jer te ustanove beru peneze po djetetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije