Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sankcije zbog Vukića

HRT maknuo Karolinu Vidović Krišto iz emisije Dobro jutro, Hrvatska

Karolina Vidović Krišto
Foto: Robert Anić/PIXSELL
13.06.2018.
u 17:09

- Obavještavamo vas kako je riječ o uredničkoj odluci te će kolegica Karolina Vidović Krišto raditi druge zadatke, u skladu s njezinim ugovorom o radu i potrebama poslodavca - stoji u odgovoru koji nam je poslan s HRT-a

Dva tjedna nakon sporne emisije "Dobar dan, Hrvatska" koju je uređivala Karolina Vidović Krišto i u kojoj je, kao gost emisije, Igor Vukić umanjivao i negirao zločine u ustaškom logoru Jasenovac, urednicu Vidović Krišto snašla je sankcija.

Naime, pošto je 4. lipnja krenula HTV-a ljetna shema u kojoj više nema dnevne popodnevne emisije "Dobar dan, Hrvatska", vodstvo HRT-a odlučilo je Karolinu Vidović Krišto maknuti iz druge emisije u kojoj je također radila, a to je "Dobro jutro, Hrvatska". U toj je jutarnjoj emisiji, naime, da sada radila rubriku Skener. Više neće.

Da je Vidović Krišto maknuta iz HTV-ove jutarnje emisije potvrdili su nam i s HRT-a.

- Obavještavamo vas kako je riječ o uredničkoj odluci te će kolegica Karolina Vidović Krišto raditi druge zadatke, u skladu s njezinim ugovorom o radu i potrebama poslodavca - stoji u odgovoru koji nam je poslan s HRT-a.

Podsjećamo, sporna emisija u kojoj je gostovao i svoje stavove iznosio Igor Vukić emitirana je 30. svibnja, a samo dan kasnije HRT je poslao javno priopćenje u kojem se ograđuje od stavova izrečenih u toj emisiji.

Zatim je za 4. lipnja, zbog iste emisije, bila sazvana izvanredna sjednica Programskog vijeća HRT-a na kojoj je prisutno programsko, uredničko, i poslovno vodstvo HRT-a skoro dva sata imalo prilike slušati oštre i argumentirane kritike i osude, ne samo na emitiranu emisiju koja je digla dosta prašine i na rad Karoline Vidović Krišto, već i na samu uređivačku politiku kuće koja je tako nešto omogućila.

Prosvjed ispred HRT-a zbog sjednice Vijeća i slučaja 'Igor Vukić i Jasenovac':

Karolina Vidović Krišto
1/7

Komentara 243

Avatar ovdje Maks
ovdje Maks
17:18 13.06.2018.

Nisam drugo ni ocekivao, yutelu trebaju Stankovic i drugovi. Da je vrijedjala hrvatske branitelje dobila bi nagradu.

SO
SoloHan
17:12 13.06.2018.

Važno da je zadržao ove koji šire istinu o građanskom ratu.

DU
Deleted user
17:19 13.06.2018.

Stankovića se ne usude maknuti, jer velikosrpstvo nije zabranjeno na HTV-u!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije