Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije štedio

Houdek oštro kritizira Porin: Nek’ se naljute ostale pjevačice koliko hoće

Jacques Houdek
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
16.05.2020.
u 11:26

Jacques Houdek osvrnuo se na dodjelu glazbene nagrade i posebnu pažnju posvetio je kategoriji najbolja ženska vokalna izvedba.

Sinoć je održana dodjela glazbene nagrade Porin, a svoj osvrt na dodjelu dao je Jacques Houdek. Njegov osvrt bio je posvećen kategoriji  najbolja ženska vokalna izvedba i pitao se zašto u toj kategoriji nije bila Vanna. U toj kategoriji ove godine nominirane su bile Antonela Doko, Gabi Novak, Mia Dimšić, Amira Medunjanin i Nina Badrić te je Porin osvojila Amira Medunjanin.

- Dobra vam večer, dragi moji! Kako ste mi? Gledam Porin i slušam sjajnu Vannu koja već 30 godina “razbija” vokalno. I tehnički i emotivno.  Doista je fenomenalna pjevačica čiji glas još uvijek zvoni, ima raspon, modulativan je i pun, svjež, LIJEP! Žena pjeva nevjerojatno, to je činjenica, neovisno o ukusima. Rasprave nema.  No, ipak, Vanna NIJE nominirana za taj svoj famozni glas. Osobno, kao profesionalac koji se GLASOM i pjevanjem bavi 20 godina, smatram da je  ona daleko bolji vokal od svih pjevačica koje JESU nominirane za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Ovdje ću izuzeti samo divu Gabi Novak koja  je izvan ove i svake kategorije i kvaliteta je za sebe.  Nek’ se naljute ostale pjevačice koliko hoće, no VOKALNO, po svim mogućim parametrima, koji se vrednuju u pjevanju, Vanna im je nedostižna klasa. A sad vi meni recite, zašto onda Vanne nema u nominaciji u kojoj tako očito, jasno i premoćno dominira? - pitao se Jacques. U nastavku je napisao:

Jacques Houdek
1/33

- Ovo je samo jedan mali primjer, a mogao bih navesti milijun i jedan. No, nema potrebe. Porin mi već duže kao izvođaču ne predstavlja izazov. Odavno je i nepovratno izgubio na onoj snazi koju je imao kao diskografska nagrada, otišao u nekakvom kvazielitističkom smjeru u kojem se, kao neka velika umjetnička ostvarenja, vrednuju uglavnom intimistički, fantomski projekti za koje realno nikad nismo ni čuli. I ne, nisu uvijek ni kvalitetni, niti su uvijek “na razini”. Opet, ponavljam, čast onim rijetkim iznimkama. No, neće se, nažalost, ni te rijetke iznimke dugo zadržati u milosti Porinovih glasača, jer, naime, poznato je da oni ne glasaju ZA, oni glasaju isključivo PROTIV svojih zaslužnih kolega. Kao dokaz tome, samo ću još navesti da naša legenda Tereza Kesovija, pjevačica stoljeća - NEMA Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu. Toliko o Porinu. Čestitke svim dobitnicima! 

VIDEO Nakon godina provedenih na televiziji, ove voditeljice promijenile su karijeru

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
13:20 16.05.2020.

... draž svega je da se taj kipic podjeli na način da djeluje stimulativno na dobitnike te da im bude motivacija za daljnje stvaranje a to da je Vanna top pjevacica znaju i ptice na grani..

DU
Deleted user
13:16 16.05.2020.

Stječe se dojam da je Porin prerastao u cirkus. !!!!

DU
Deleted user
13:10 16.05.2020.

nije sporno da Žak , Vanna, Tereza i... imaju super glas... ali koliko ja znam Porina kao izvođača dobiva onaj-ona tko te godine ima pjesmu .... moraju imati nešto aktuelno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije