Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stao na kraj nagađanjima

Houdek javno objavio iznos koji je dobio kao pomoć od HDS-a

Jacques Houdek
Foto: Boris Ščitar/PIXSELL
1/5
15.04.2020.
u 15:49

Pjevač je objavio kako mu je HDS iz fonda solidarnosti isplatio jednokratnu bespovratnu financijsku pomoć od 5000 kuna.

Hrvatsko društvo skladatelja paketom mjera iz „Fonda solidarnosti“ odlučilo je pomoći svojim članovima čija je egzistencija dovedena u pitanje zbog pandemije koronavirusa i potresa koji se dogodio u Zagrebu. HDS je izdvojio 550 tisuća kuna za svoje redovne i pridružene članove među kojima je i Jacques Houdek koji je i javno rekao koju svotu jednokratne pomoći je dobio od HDS-a.

- S obzirom da mi je uslijed pandemije ZABRANJEN rad, otkazani su mi brojni angažmani i koncerti, prihodi su mi drastično pali, a ne znam ni kada ću ponovno moći zarađivati od svoga rada pa sam u ovim uvjetima potpune neizvjesnosti zatražio, prije svega kao odgovoran roditelj dvoje malodobne djece, pomoć od svoje STRUKOVNE udruge jer naša Vlada još uvijek nije predvidjela što će s umjetnicima koji, poput mene, rade isključivo preko autorskih ugovora i ostvaruju prihode putem umjetničkih honorara. Dakle, nisam se mogao prijaviti za mjere očuvanja radnih mjesta i primati mjesečno 3.250 kn (ili kasnije 4.000 kn), već sam se za pomoć obratio svojoj strukovnoj udruzi koja je pomoć svojim redovnim i pridruženim članovima predvidjela iz Fonda solidarnosti s UKUPNO 550.000 kuna. – napisao je Houdek. Osvrnuo se i na neke od naslova u medijima i dodao kako će javno napisati o kojem je iznosu riječ.

- Ovdje ću javno iznijeti (jer je HDS na svojim stranicama objavio samo imena bez točnih iznosa) da mi je iz toga fonda isplaćena JEDNOKRATNA BESPOVRATNA FINANCIJSKA POMOĆ u iznosu od 5.000 kn (riječima: PET TISUĆA KUNA), što čini 0.9% ukupnoga iznosa pomoći članovima HDS-a iz Fonda solidarnosti. – istaknuo je pjevač.

 

 

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar miyamoto
miyamoto
16:03 15.04.2020.

On je svojedobno izjavio da je zaradio 1000000€

KO
komunikolog
16:18 15.04.2020.

Ajmo ovako, svi ostati doma a Vlada neka nam isplati svaki mjesec po 10.000 kn. Herojima 20.000 (jedino je problem što se svi smatraju herojima).

LU
luzer96
20:14 15.04.2020.

Jadni ''umjetnici'' za 20 godina nisu ništa uspjeli zaraditi. Za Novu godinu uzimali se barem dvije godišnje prosječne plače. Njima treba sada pomoći,tko tu koga prcoki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije