Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traume

Hollywoodska glumica proživjela je pakao u djetinjstvu. Bila je žrtva silovanja i incesta

Ashley Judd
Foto: Pixsell, Instagram
1/4
21.11.2016.
u 09:16

Ashley Judd, kao UN-ova ambasadorica dobre volje, na sveučilištu u Tennesseeju ispričala je studentima kako je uz pomoć terapija uspjela vratiti svoj život u normalu.

Ashley Judd iza sebe ima cijeli niz uspješnih uloga i pamtimo njezine uloge u filmovima "Netko poput tebe", "Zaboravljeni slučaj", "Kolekcionar" i brojni drugi. Stvarajući karijeru u Hollywoodu, 48-godišnja glumica borila se i sa mračnim demonima prošlosti, o čemu je pisala u svojim memoarima "All That Is Bitter and Sweat" objavljenima 2011. godine, u kojima je  otkrila da je bila žrtva silovanja i incesta.

Nedavno je glumica postala UN-ova ambasadorica dobre volje i kao ambasadorica održala je predavanje na sveučilištu u Tennesseeju te podijelila sa studentima svoje iskustvo traumatičnog djetinjstva koje ju je dovelo do depresije i želje da si oduzme život

– Pomoć sam potražila 2006. godine u rehabilitacijskom centru u Teksasu. Terapije su mi pomogle da vratim sjećanja koja sam potisnula zbog trauma. Zahvaljujući stručnoj pomoći uspjela sam vratiti svoj život u normalu – ispričala je studentima.

Osim u memoarima, istinu o svom djetinjstvu podijelila je prije dvije godine i na društvenim mrežama kada je napisala sljedeće:

– Preživjela sam seksualno zlostavljanje, silovanje i incest. Blagoslovljena sam jer su mi 2006. osobe koje su proživjele isto pomogle u oporavku… Ljeto 1984. bilo je bolno. Jedna me odrasla osoba dva puta silovala, dok me druga odrasla osoba neprestano zlostavljala, a jedan je muškarac pritom sve promatrao (sada znam da je to bilo zato jer mu je bio potreban svjedok, netko tko će potkopati moj iskaz u slučaju da odlučim sve prijaviti)… U siječnju sam čitala o tri različita slučaja silovanja, što je nekako utjecalo na to da se prisjetim još jedne traume iz perioda kada sam imala 15 godina. Jedan drugi muškarac pokušao me oralno silovati…

 

 

Such moving thoughts and images at the #TruthtoPower exhibit with @rockthevote in Philadelphia at #dncinphl.

A photo posted by Ashley Judd (@ashley_judd) on

Komentara 5

MM
maximilijanalexandar.max
16:34 21.11.2016.

Što reći, ne dogodilo se nikome

Avatar blue screen
blue screen
15:01 21.11.2016.

Nevjerojatno kako se s demonima isključivo bore Amerikanci.

MA
Marsijanac....
16:00 21.11.2016.

Nije ona jedina . Takvih je u USA na desetke tisuca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije