Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
O iseljavanju

Hladno pivo put u Irsku pretvorili su u videospot

Hladno pivo
Foto: Promo
1/3
03.11.2016.
u 10:38

Pjesma Dan oslobođenja prpošna je, razigrana zezancija na račun iseljavanja i svirka u Irskoj bila je idealna prilika da u zemlji u kojoj je sve više Hrvata snime i spot

Hladno pivo donosi spot za pjesmu "Dan oslobođenja"! Osmi je to singl s albuma "Dani zatvorenih vrata", a kako pjesma govori o državi u kojoj više nikog nema, spot se, prigodno, snimao u Irskoj. – Ovo je prvi putopisni spot Hladnog piva. Namjera nam je bila filmski zabilježiti naš debitantski izlet do Irske. Dan oslobođenja je prpošna razigrana zezancija na račun iseljavanja, a kako sve više mladih emigrira baš u Irsku, iskoristili smo svirke u Corku i Dublinu te anketirali publiku da vidimo iz kojih su gradova došli. Drago nam je  da se čak i naš veleposlanik odazvao. Puno smo toga naučili u tih nekoliko dana pa  prije nego se i vi odlučite za selidbu, imajte na umu da Irci ne drže jaja u hladnjacima, da nema WC-a na autocesti između Dublina i Corka, da ima mnogo manje pasa na cesti i da narkomane nikad ne smiješ gledati u oči. Mislimo da je režiser Vojan Koceić, odlično zabilježio ovaj čudesni trip do Smaragdnog otoka. Napomena za kraj: U širokom luku zaobiđite Rock'n'Roll Museum u Dublinu. Čista prevara! Radije tu lovu spiskajte u prvom pubu – opisao je Mile Kekin doživljaje Hladnog piva s puta i snimanja spota.

Hladno pivo se iz Irske vratilo puno dojmova, a doživjeli su i neke zanimljive trenutke. Pa su tako na semaforu čekali zeleno svjetlo s The Edgeom iz U2-a a na autocesti pri brzini od 130 na sat im je pukla guma! Na koncertima u Corku i Dublinu, koji su održani prije 2 tjedna, publika je dobila za zadatak napisati na papire iz kojih su gradova iselili kako bi došli raditi i živjeti u Irsku dok su na cesti naišli i na hrvatskog veleposlanika u Irskoj. Većinu navedenog snimili su kamerom, a redatelj Vojan Koceić iz splitskog Pilot Studija, pretočio je sve u zanimljivu videopriču.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije