Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Hit novogodišnjeg dočeka - kokteli na bazi pjenušca

Hit novogodišnjeg dočeka - kokteli na bazi pjenušca
Foto: PR
1/3
PR
Autor
PR članak
24.12.2019.
u 10:55

Jeste li spremni za novogodišnju zdravicu? Predlažemo 100 posto hrvatske pjenušce od vinograda do boce s potpisom Feravina, sjajne i za lagane novogodišnje koktele

Lagani, prozračni, osvježavajući! Baš se takvi kokteli piju na dočeku nove godine, a glavni im je sastojak pjenušac i to onaj proizveden charmat metodom kakav se čuva u podrumu poznate slavonske vinarije Feravino. Grasecco od 100 posto graševine i Francesca od 100 posto frankovke, moderni su, urbani pjenušci, koji će vas najprije privući mladenačkom, hipsterskom etiketom, a potom nezaboravnim okusom.

Jedinstven Grasecco dolazi u dvije kategorije – brut i ekstra brut. Nježne je zelenkaste boje, voćnih mirisa zelenih jabuka u kombinaciji s ledenom svježinom i ugodne bademaste gorčine graševine. Francesca je nježne ružičaste boje, suptilnog mirisa zrelog nara i bogatog dugotrajnog okusa u kojem dominiraju jagoda i malina.

Grasecco i Francesca sjajan su aperitiv za intimna druženja ili svečane trenutke, a njihov osvježavajući karakter do izražaja dolazi i u koktelima koje trendseteri jednostavno ne propuštaju. Od ovih pjenušaca Filip Lipnik, poznati hrvatski barmen Swanky Monkey Gardena kreirao je Miss i Brku, dva neodoljiva signature koktela.

Miss Francesca

Sastojci:

Šest, sedam kockica leda

Disaronno amaretto 0,04 dcl

Jagoda pire 0,04 dcl

Menta 4 do 5 listića

Limeta svježa 0,01 dcl

Francesca 0,10 dcl

Priprema:

U čašu staviti šest, sedam kockica leda, dodati 0,04 dcl Disaronno amaretta i 0,04 dcl jagoda pirea. Dodati par listića mente i 0,01 dcl svježe limete. Na kraju uliti 0,10 dcl Francesce. Uživat ćete bez obzira pijete li ga sami ili u društvu.

Brko Grasecco

Sastojci:

Šest, sedam kockica leda

Italicus 0,05 dcl

Vanilija syrup monin 0,02 dcl

Grasecco extra brut 0,10 dcl

3-4 kriške limete

Priprema:

U čašu staviti šest do sedam kockica leda, dodati 0,05 dcl Italicusa, 0,02 dcl Monin sirupa od vanilije i lagano pomiješati barmenskom žlicom. Nakon toga niz barmensku žlicu uliti 0, 10 dcl Grasecca, ukrasiti s tri do četiri kriške limete i lagano promiješati. Osvježavajući i lagani koktel savršen za party.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?