Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TV Pečat

Heroina Topalušić sinoć je još jednom umrla na tv-ekranima

Nevenka Topalušić
Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
23.10.2014.
u 14:00

Čast iznimkama, poput Nove TV, koja je svoj udarni dnevnik započela informacijom o tragičnom preminuću gospođe Topalušić na prosvjedu.

Kakva tragedija! Heroina Nevenka Topalušić dvaput je umrla! Prvi puta preksinoć na prosvjedu ispred Ministarstva branitelja, a drugi puta sinoć na hrvatskim televizijama i njihove sporadične pažnje, jer se nisu, s pravim pijetetom, udostojile toj dami Domovinskog rata posvetiti do kraja i upoznati nas s njezinom ratnom i životnom pričom.

Čast iznimkama, poput Nove TV, koja je svoj udarni dnevnik započela informacijom o tragičnom preminuću gospođe Topalušić na prosvjedu, pustivši čak i njezin glas s prosvjeda, snimljen dan prije, kada kao da je sama predvidjela svoju sudbinu rekavši kako je "ubija ova nepravda", da je "ovdje zbog svoje djece", da kani "ostati godinama" i da je "mogu samo mrtvu odavde odnijeti". No, niti Nova TV, a još manje RTL i HRT nisu ispričali ratnu priču "naše Nene", kako su je nazvali prosvjednici. P. Ike Mandurić na svome Facebook profilu, napisao je, primjerice, kako je ona "otišla u rat s mužem i najstarijim sinom, u Oluji sina našla ranjenog, i nastavila dalje, dok i sama nije ranjena".

"Jesi li znao da smo živjeli s jednom takvom heroinom? Nisi. Nisam ni ja. Pa čiji su ti hrvatski mediji, povjesničari, učitelji, snimatelji, reporteri, režiseri, redatelji, glumci, umjetnici, izvjestitelji, dnevnici, urednici, istraživači...", pita se p. Ike, a odgovor nije morao dugo čekati, već samo sinoć uključiti televizor. Iskočio bi mu iz njega, zahvaljujući RTL-u i NovojTV, ministar branitelja Fred Matić, koji je rekao kako je upozoravao da bi se moglo nešto lošega dogoditi na prosvjedima. Upozoravao, ajoj! I branitelji ispred njegova ministarstva upozoravaju da bi se nešto moglo dogoditi. Mudra vlada i ministri to bi trebali na vrijeme uvidjeti i izaći im ususret. Jer ako su spremni umirati pred njihovim vratima, spremni su na sve. Njihove ratne priče to najbolje svjedoče.

PLUS

Uvođenje kamera na Hrvatski radio i emitiranje na HTV4 sjajan su potez, pa se sinoć moglo vidjeti kako se ministar Zmajlović spetljao nakon što je čuo dvije riječi: otpad i Pripuz.

MINUS

Overdoziranje svekolikog pučanstva aferom Agram nastavlja se iz večeri u večer, čak i onda kada nema ništa novoga u cijeloj priči. No važno je držati tenziju, zar ne.

>>Hrvatska braniteljica Nevenka Topalušić preminula tijekom prosvjeda

>>Udovica o Matiću: Mi smo se borili i po logorima bili, a on nas je cinkao

Komentara 20

DU
Deleted user
15:57 23.10.2014.

''...pa se sinoć moglo vidjeti kako se ministar Zmajlović spetljao nakon što je čuo dvije riječi: otpad i Pripuz.'' --Ministar Zmajlović ne poznaje poduzetnika Pripuza, ne zna tko je on, vjerojatno nikad nije ni čuo za njega. Ako javnost progutata ovakvo Zmajlovićevo objašnjenje, onda građani ove države niti ne zaslužuju bolju vlast od ove.

PO
portugisac
15:46 23.10.2014.

mihic - za tebe je manipulacija to što je HRVI - a došla voda do grla. K tome Vlada, Matić i ostali hoće izjednačiti agresora sa braniteljima tako da i četnici dobiju status branitelja. Po njihovoj logici je valjda too normalno jer da nije nas bilo nebi imali koga napadati. Ustvari pojma nemaš o ničemu.

PO
portugisac
15:42 23.10.2014.

Gospon Pavičić. Zašto se ignorira "Bujica" koja se itekako posvetila preminuloj hrvatskoj heroini a bili su i kod kuće njzine obitelji."Bujicu" osim Osiječke TV prenosi još 10 TV postaja pa to nije za zanemariti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije