Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševio

Hamed Bangoura nasmijao pratitelje forom: 'Najljepša žena mog djetinjstva'

Foto: Instagram
1/9
18.04.2021.
u 21:30

Na novčanici od 100 njemačkih maraka prikazana je Clara Schumann, naslikana prema slici Andreasa Stauba, a bila je kompozitor i pijanistica.

Nekadašnji televizijski voditelj i urednik, vlasnik jedne od najuspješnijih modnih agencija Hamed Bangoura odlučio je novom objavom nasmijati svoje pratitelje.

Naime, podijelio je fotografiju novčanice od 100 njemačkih maraka uz koju piše: "Najljepša žena mog djetinjstva". 

Foto: Instagram screenshot

Na novčanici od 100 njemačkih maraka prikazana je Clara Schumann, naslikana prema slici Andreasa Stauba, a bila je kompozitor i pijanistica. A u pozadini je građevina starog Leipziga.

Pratitelji su u komentarima pisali koliko ih je fora nasmijala, ali i da se sjećaju dok su one bile aktulne. 

Zbog široke upotrebe njemačke marke, ona je za balkanske zemlje bila isto toliko značajna koliko i za Njemačku. U nekim zemljama Balkana poput Kosova i Crne Gore, marka je bila jedino sredstvo plaćanja. U zemljama poput Bosne i Hercegovine i Bugarske, domaće valute (konvertibilna marka i bugarski lev) bile su vezane za DM i domaće novčanice samo su reflektovale njemačke marke deponovane u centralnim bankama tih zemalja. Prema nekim zvaničnim procjenama, na Balkanu je bilo u opticaju oko 17 milijardi maraka, a neki smatraju da ih je bilo i mnogo više. U svim ovim zemljama su u toku 2002 marke zamijenjene eurima, ali još uvijek se euri preračunavaju u marke.

VIDEO>> Zbog ljubavi princ Philip odrekao se vjere i zahladio odnos s obitelji

 

Ključne riječi

Komentara 1

ČS
Čuvaj se senjske ruke
00:22 19.04.2021.

Što nas je nasmijao? Može li taj gluplje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije