Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi singl

Grupa Gretta predstavlja dvije verzije videospota "Vatromet za kraj"

bend Gretta
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
18.09.2017.
u 09:34

Za režiju i produkciju je zaslužan Davor Puklavec - Puki, a spot je snimljen u sobi prepunoj raznih vintage umjetnina, što mu daje retro štih, koji dodatno potenciraju "rockabilly" glumci Igor Recek "Gangster" i Ivana Benko (Greta MaCabre)

Zagrebački rock kvartet Gretta predstavlja dvije verzije videospota "Vatromet za kraj" - TV verziju i verziju 360 stupnjeva.

Posebno je atraktivna i interesantna 360 stupnjeva verzija jer gledatelj u svakom trenutku može sam odlučiti što će gledati - na računalima je dovoljno pomicati miš u željenom smjeru, dok se na tabletima i pametnim telefonima, zahvaljujući senzoru pokreta, video u punih 360 stupnjeva može promatrati jednostavnim pomicanjem uređaja.

Za režiju i produkciju je zaslužan Davor Puklavec - Puki, a spot je snimljen u sobi prepunoj raznih vintage umjetnina, što mu daje retro štih, koji dodatno potenciraju "rockabilly" glumci Igor Recek "Gangster" i Ivana Benko (Greta MaCabre), jedna od najpoznatijih domaćih pin up modela.

Uz snimanje spota je vezana i jedna zanimljivost zbog koje ga članovi Grette nikad neće zaboraviti - taj dan je Robert Modlic, bubnjar Grette, po drugi put postao otac! Pošto je zbog potpuno jasnog razloga izostao sa snimanja, njegov dio je snimljen naknadno i "ubačen" je na ekran televizora koji se nalazi u sobi s glumcima i ostalim članovima benda.

"Vatromet za kraj" je singl koji najavljuje nadolazeći, peti studijski album Grette. Riječ je o veseloj, melodičnoj i plesnoj pjesmi s intrigantnim tekstom, koji na neuobičajen način govori o prekidu ljubavne veze.

""Vatromet za kraj" je jedna od onih pjesama koja nam je odlično "sjela" u trenu dok smo je stvarali. Pomalo je šlagerskog karaktera i vesele atmosfere, ljubavne je tematike te govori o "happy end" -u na neki način." - kaže Tomislav Čubek - Chubi, vokal i gitarist Grette te jedan od autora pjesme.

Autori glazbe i teksta su Hrvoje Medanić i Tomislav Čubek, aranžman je djelo cijelog benda Gretta, glazbenu produkciju potpisuje Srđan Sekulović Skansi, a autor fotografije s naslovnice singla je Fulvio Vidić.

Gretta iza sebe ima četiri studijska albuma te brojne uspješne singlove i spotove. Osvojili su Porin, pobijedili na Karlovačko RockOff festivalu, dva puta nastupili u zagrebačkom Domu sportova i održali prvi regionalni silent koncert (umjesto razglasa, glazba se čula isključivo na bežičnim slušalicama). 


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije