Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVINARSKI BARD

Goran Milić prebolio je COVID-19: 'Jedna mi je stvar posebno fascinantna'

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell
1/5
15.01.2021.
u 19:35

Zadivljen sam osobljem koje se mora presvlačiti svaki put kad ulazi u neku sobu, a to traje jer im treba dosta dok obuku te skafandere. Fascinantno je kako je to sve organizirano, jer dosad takav režim nije postojao, kazao je Milić

Bard hrvatskog novinarstva Goran Milić godinama je bio dopisnik državne televizije iz New Yorka, a upravo je Amerika u fokusu njegove nove dokumentarne serije "What's up America", koju od idućeg tjedna gledamo na HRT-u. U idućim tjednima tako ćemo vidjeti  što je doznao o američkom zdravstvu usred borbe protiv koronavirusa, građanskim nemirima i predsjedničkim izborima koji su posvađali Ameriku. Zanimljivost ove serije je da je Milić prvi put sve radio iz Hrvatske, dok mu je ekipa bila u Americi.

Naime, zbog epidemije koronavirusa odlučio je ostati u Hrvatskoj. Na kraju se ipak zarazio ovakvom opakom bolešću, a zbog toga je bio i hospitaliziran u Dubrovniku.

1/9

- Osjećam se vrlo dobro, nemam nikakve posljedice, jedino što sam u bolnici smršavio 4-5 kilograma. Inače sam prije bolnice dobro smršavio, pa mi to nije trebalo. No, zato mi se sad apetit vraća. Poslije dugo godina bez ikakve grižnje savjesti jedem tople sendviče i ostalu hranu koju sam se sustezao jesti. Okus i miris nisam izgubio u koroni, no budući da sam do prije dvije godine bio strastveni pušač, već sam prije imao problema s time, kazao nam je Milić i opisao svoje bolničko iskustvo u Dubrovniku.

- Sve je bilo dobro. Zadivljen sam osobljem koje se mora presvlačiti svaki put kad ulazi u neku sobu, a to traje jer im treba dosta dok obuku te skafandere. Fascinantno je kako je to sve organizirano, jer dosad takav režim nije postojao. Inače, već sam jednom bio u zaraznoj bolnici, kada sam se 2009. vraćao iz Koreje pa su sumnjali da imam svinjsku gripu. Tada nije bila pandemija i bio je normalan režim, a ovo je sad posebno. Što se tiče lijekova, to su sve stari, opće dostupni i jeftini lijekovi poput deksametazona, a od antibiotika sumamed. Samo liječenje nije ni skupo, no bitno je dozirati i pogoditi mjeru za svakog pacijenta, kazao je Milić. 

Ključne riječi

Komentara 11

LU
Ludwik
20:28 15.01.2021.

Jadan virus, kakve je muke proživljavao u ovom pokvarenom jugoslovenskom organizmu...

DO
Domumom
20:20 15.01.2021.

Yutel ide dalje,

Avatar Ležeći Policajac
Ležeći Policajac
01:30 16.01.2021.

Goran Milić je moralni "bard" na nivou Šerbedžije, Bregovića i Balaševića.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije