Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zarazio ga partner

Goran iz 'Ljubav je na selu': Pomišljao sam na najgore kad sam doznao da imam HIV

Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/6
11.04.2019.
u 08:00

Bivši partner koji ga je zarazio više mu se ne javlja, a Goran razmišlja o sudskom procesu i traženju odštete. Goran je u RTL-ovu showu kratko sudjelovao 2016. godine, a nakon što je prekinuo s bivšim partnerom počeo je primjećivati prve simptome koji su upućivali na HIV.

Goran Mijuković odlučio je javno priznati da ga je bivši partner zarazio HIV-om. Ovaj 29-godišnjak iz Pule napravio je to, kako nam kaže, jer je htio da se zna istina, ali i da zaštiti druge i pomogne onima koji su u sličnoj situaciji kao što je njegova.

U veljači prošle godine započeo je vezu s muškarcem iz Pazina, a krajem lipnja počinju njegovi zdravstveni problemi koji na početku nisu kod Gorana pobudili sumnju na najgore.

– Krajem lipnja dobio sam visoku temperaturu i počeo sam se loše osjećati. Mislio sam da je riječ o prehladi ili virozi. U rujnu sam prekinuo s dečkom, a već u listopadu i studenome počeo sam primjećivati da mi ispada kosa, mišići i kosti su me boljeli i primijetio sam krastice i bradavice na istim mjestima na kojima sam primijetio da ih ima i moj bivši partner – prisjeća se Goran kako je primijetio prve znakove koji su upućivali na HIV.

Pregled na klinici za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” potvrdio je njegove sumnje i dijagnoza je bila - HIV. Kaže nam kako je odmah nazvao svog bivšeg partnera i obavijestio ga o svemu, zamolio da se i on testira, ali on je to odbio. Goran se nadao kako će mu bivši partner pomoći oko troškova liječenja s obzirom na to da je nezaposlen.

– Nije mi se javio nakon što sam javno priznao ovu priču, a prije toga sam ga pitao tko će mi platiti putne troškove i odlaske na pregled u Zagreb. Ja sam nezaposlen i on zna da dobivam socijalnu naknadu i uskoro mi istječe dopunsko zdravstveno, a jedan lijek morat ću sam plaćati – kaže nam Goran. Tvrdi kako mu je bivši partner rekao da se testirao i da je u prijašnjim odnosima koristio zaštitu, a pomoći Goranu financijski je odbio. Gledatelji RTL-ova showa “Ljubav je na selu” pamte Gorana kao jednog od natjecatelja ovog showa.

– Prijavio sam se tada u show i tražio sam žensku srodnu dušu, razmišljao sam tada o zasnivanju obitelji – kaže i dodaje kako bi svojoj partnerici u takvoj situaciji priznao da voli oba spola. Priznaje nam da mu je jako teško prolaziti kroz sve ovo.
– Nije mi lako, a kad sam doznao da imam HIV, pomišljao sam i na najgore – da si oduzmem život – s tugom govori Goran. Prema odredbama Kaznenog zakona Republike Hrvatske namjerno i nenamjerno zaražavanje drugih osoba HIV-om je kažnjivo i Goran je bio na Državnom odvjetništvu i policiji i dao je izjavu.

– Dao sam izjavu odvjetništvu, bio sam i na policiji i sad čekam odgovore i vidjet ću kako i što dalje. Možda angažiram i odvjetnika i pokrenem nekakvu parnicu i dobijem barem neku odštetu – kaže Goran i s ponosom ističe kako gradom šeta uzdignute glave i kako zbog ovog javnog priznanja nije imao nikakvih problema.

 

Komentara 10

BO
BozeSacuvaj
08:18 11.04.2019.

Imaš ti hiv zarazu puno duže od dvije godine!!,,ti izgledas kao neliječeni hiv pacijent pred terminalnom fazom,,nema šanse da bi netko nakon godinu i pol od trenutka zaraze sa hiv virusom imao ovakve simptome i tako izgledao poput tebe-a ti izgledas kao osoba koja,se možda već 7-8 godina bori sa teškom bolešću

Avatar Strangethedreamer
Strangethedreamer
11:31 11.04.2019.

"S tugom će Goran"... "tražio ženu za zasnovati obitelj"... "voli oba spola"... "ima kraste na istom mjestu kso i partner" i ipak si se sexao s njim?!.... koje njesra od članka i koje gnjide od ljudi.

EL
elkomadante
09:23 11.04.2019.

boze, a kako bi ti znao to?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije