Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raspjevani kuhari

Goran Bregović Huljiću i Graši skuhao punu zdjelu zelja s mesom

petar graso
26.01.2011.
u 16:25

Tonči Huljić, Goran Bregović i Petar Grašo završili su album "Ka' hašiš". Iako je prva asocijacija naziva albuma stanje na našoj estradi, Grašo to demantira

Suradnja s Tončijem Huljićem i Goranom Bregovićem divno je iskustvo - kaže Petar Grašo za srpski Blic.

Njih su trojica nedavno završila album “Ka’ hašiš”. Pjesme je skladao vođa “Magazina”, aranžirao šef  “Orkestra za svadbe i sahrane”, a otpjevao ih je Grašo. Iako je prva asocijacija naziva albuma stanje na našoj estradi, Grašo to demantira i objašnjava:

– Taj naslov najbolje opisuje atmosferu i osjećaj koji prožima pjesme. Dakle, opušteno s osmijehom i dozom pozitivnog felinijevskog ludila. Pjesme su preslika dalmatinskog načina života i poimanje njegova smisla, odnosno besmisla.

U snimanju su, dodaje, uživala sva trojica, a Petar se rado prisjeti i anegdote:

– Dok sam snimao jednu pjesmu čiji tekst glasi: “Jeo bih pršut umjesto gorkog zelja“, stalno sam iz nekog razloga pjevao: „Jeo bih kupus umjesto gorkog zelja“. Sutradan smo u Goranovoj kući ručali, a on je ponosno izvadio punu zdjelu zelja s mesom koje je sam skuhao i rekao: “Evo, Grašo, najedi se zelja k’o čovjek kad si ga toliko željan”.

Ključne riječi

Komentara 13

LO
lopata22
17:37 26.01.2011.

A ko niste znali Goran Bregović je Hrvat!Njegov otac Franjo Bregović je Hrvat iz sela Sv.Petar Čvrstec kod Križevaca,a majka Borka je srpkinja iz Hercegovine. BREGOVIĆ-HRVAT

DU
Deleted user
17:08 26.01.2011.

Hahaha, i ja bi jeo zelja! Baš ogladnih.

DU
Deleted user
17:43 26.01.2011.

E lopata22, baš si lopata. Pa kao da je to bitno. Bitno je da je čovjek.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije