Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Večernjakova ruža

Goran Bogdan: Ne osvrćem se još na karijeru, tek sam počeo!

Goran Bogdan
Foto: Boris Ščitar
1/4
24.01.2018.
u 10:03

Jedan od najtraženijih domaćih glumaca prošlu godinu pamtit će i po ulozi u seriji ‘Fargo’ i filmu "Agape".

Najtraženiji hrvatski glumac Goran Bogdan zbog svojih postignuća dobio je nominaciju za glumačko ostvarenje godine Večernjakove ruže.

Rođen u Širokom Brijegu, Goran je jedini umjetnik u obitelji. Braća i sestre odlučili su krenuti putem roditelja profesora, dok je Goran imao drukčije planove. U Zagreb na studij ekonomije došao je 1999. godine. Nakon što je godinama glumio u amaterskim kazalištima, glumu je upisao kada je imao 25 godina. Angažman s druge strane Atlantika ono je po čemu će Goran zasigurno pamtiti prošlu godinu. Naime, dobio je ulogu u trećoj sezoni uspješne kriminalističke serije ‘Fargo’ u kojoj je glumio ukrajinskog kriminalca Jurija Gurku te imao priliku raditi s velikim hollywoodskim zvijezdama kao što su David Thewlis i Ewan McGregor.

Goran je i rekorder po broju uloga na prošlogodišnjem pulskom festivalu glumeći u čak četiri filma među kojima je film ‘Agape’ redatelja Branka Schmidta. Unatoč provokativnoj tematici pedofilije i homofobije, Goran je s guštom odigrao ulogu svećenika.

Kako se osjećate kada znate da je vaš rad priznat i hvaljen i što bi vam značila ova nagrada gledatelja?
Moram priznati da je to uvijek ugodan i pozitivan osjećaj, a usto, to i radimo radi publike. Svakome glumcu posebna je čast i posebno su drage, vjerujem, baš te nagrade publike. Znači da tamo negdje netko ipak prati i s vama dijeli taj entuzijazam. Često se meni samome, ne mogu reći nama, čini dosta osamljeno sve to. Radite, snimate, glumite i nadate se da ima nekog smisla. Ovakvo priznanje dokazuje da ima. Hvala vam.

Je li uloga u filmu ‘Agape’ Branka Schmidta bila među zahtjevnijima s obzirom na ‘škakljivu’ tematiku filma?
Nije. Jednako je zahtjevna bila kao i sve druge. No zato mogu priznati da je bila poseban gušt, samim time što takva ‘škakljivost’ zahtijeva i veću posvećenost i samim time i rad, a to vodi tome da vam je više stalo i da vam je veći gušt.

Kako je izgledala vaša prva velika suradnja s režiserom Brankom Schmidtom?
Zahvalan sam mu što me je odabrao i što je toliko vremena proveo sa mnom, odgovarajući na moja bezbrojna pitanja. Pokazao je zavidnu razinu žara i posvećenosti, kojom je i mene uvukao u taj vihor. Dozvolio mi je da sam prisutan tu još na razvijanju scenarija, poslije sam shvatio da nisam mogao imati bolju pripremu uloge, nego prolazeći iznova i iznova nove ruke scenarija.

Nedavno ste glumili u američkoj hit seriji ‘Fargo’. Je li vam bilo stresno raditi na tako velikoj produkciji?
Bilo je stresno utoliko što je na tako velikom projektu postoji i veća odgovornost, pa sami sebi zapravo izazivate stres. Kada izuzmemo taj dio, ostane veliko zadovoljstvo i velika količina novostečenog znanja. Bivajući u kadru s takvim veličinama, neminovno je da naučite nešto novo. Kada ne bi ni postojale te spoznaje, samo uvidjeti taj pristup pripremanja uloge i tu posvećenost ne može vas ostaviti ravnodušnim.

Biste li se zbog karijere trajno preselili izvan Lijepe Naše?
Ne razmišljam o preseljenju, ali da dođe do takve situacije, ne bi mi to predstavljalo neki problem.

Kada se osvrnete na svoju karijeru, na što ste najviše ponosni?
Nastojim razmišljati o onome što trenutačno radim. Ne osvrćem se još na ‘karijeru’ i ono u čemu sam sudjelovao. Tek sam počeo!

Koga ćete povesti na dodjelu Večernjakove ruže 16. ožujka  u zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište?
Neću vam reći.

Goran Bogdan
1/32

Komentara 2

SP
Spezispezi
13:06 24.01.2018.

Glavno da si ti bio "protiv" znaš već čega, pa ćeš sigurno u ovakvoj državi daleko dogurati, mnoga vrata su ti se otvorila koja su inače za normalan svijet otvorena.

AG
Agricola
13:07 24.01.2018.

Sinoć sam gledao Fabijana Šovagovića u Brezi, nedavno sam gledao Borisa Dvornika, Borisa Buzančića, Vanju Dracha, Pavla Vujisića, Antuna Nalisa i još hrpu glumaca u Kad čuješ zvona, i onda radim usporedbu s ovim današnjim "glumcima", pa mi to negdje ispada da su ovi stariji u razini NBA košarkaške lige, a ovi novi u razini hrvatske košarkaške lige. A ovaj Bogdan je jedan od najgorih, tu je negdje i onaj Erceg, pa braća Navojec, i cijela ta ekipa nema blagog pojma o glumi, totalno trećerazredni glumci

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije