Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
velika tuga

Glumčeva smrt podijelila je javnost, mnogi su za sve krivili njegovu djevojku, a onda je otkrivena prava istina

Foto: Profimedia
1/4
14.09.2020.
u 10:46

Naime, glumac koji je radio u industriji koja godišnje snimi više od 1900 filmova nije prvi koji se odlučio na taj drastični potez. U Indiji je u posljednjih nekoliko godina samoubojstvo počinilo 17 poznatih glumica i deset popularnih glumaca.

Indijski glumac Sushant Singh Rajput oduzeo si je život sredinom lipnja, a njegova smrt potresla je Bollywood, ali i cijelu zemlju. Naime, glumac koji je radio u industriji koja godišnje snimi više od 1900 filmova nije prvi koji se odlučio na taj drastični potez. U Indiji je u posljednjih nekoliko godina samoubojstvo počinilo 17 poznatih glumica i deset popularnih glumaca.

Mnogi fanovi doživjeli su Sushantovu smrt kao osobni gubitak, a cijela zemlja gotovo svakodnevno otkriva nove zaplete situacije u kojoj se našao. 

Policija je u početku sumnjala da ga je jako pogodila smrt njegove menadžerice Dishe Salian koja si je oduzela život pet dana ranije. Neprovjerene informacije o njegovoj smrti širile su se medijima, a na račun njegove smrti mnogi su uspjeli doći do svojih pet minuta slave. Tajne su odavali doktori, posluga, kuhari, menadžeri pa i neki članovi obitelji. 

Slučaj je postao nacionalna opsesija koja je podijelila Indiju, a najveći utisak na javnost ostavilo je uhićenje njegove djevojke Rheje Chakraborty, 28-godišnje glumice. Sushantov otac je u cijeloj strci podigao optužbu protiv Rheje i još šest osoba, među kojima su se našli i članovi njezine obitelji, jer su ga, kako tužba navodi, poticali na samoubojstvo, potkradali, prevarili financijski i mentalno uznemiravali. 

Policija nikada nije potvrdila da je novac s njegovih računa završio na računima njegove djevojke, no javnost je već bila podijeljena. Optužili su je da je bila seksualni mamac, mafijašica i da ju je vodila pohlepa za novcem. Prišivali su joj i optužbe da ga je zavela crnom magijom te je sve počelo izgledati kao lov na vještice. 
Rheja je tražila od suda da je zaštiti jer su joj kuću 24 sata dnevno opsjedali novinari i fotografi, no oni je nisu htjeli zaštititi već su zbog pritiska javnosti koja je već osudila mladu glumicu pokrenuli novu istragu oko glumčeve smrti

Ipak, nakon detaljne istrage, utvrđeno je da je glumac patio od depresije te je posjećivao psihijatra i čak uzimao lijekove. Čak trojica psihijatara i jedan psihoterapeut potvrdili su da se Rajput liječio kod njih. Činjenica je zaprepastila javnost jer je u indijskim medijima zabranjeno pisati o psihičkim bolestima, a nakon svega se doznalo da je glumac prošle godine pao u tešku depresiju zbog čega se prestao pojavljivati u javnosti. U dokumentaciji su pronađene i dijagnoze koje su mu doktori postavili, a samo neke od njih bile su da boluje od bipolarnog poremećaja, depresije pa čak i shizofrenije. 

Bio je u tako teškom stanju da su ga Rhejini roditelji primili u svoju kuću i čuvali, no njegov otac još uvijek oštro opovrgava da je glumac imao problema s mentalnim zdravljem.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije