Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve je snimao

Glumac iz Netflixove hit serije (24) osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva majke, a planirao je ubiti i premijera

Foto: Screenshot
1/3
23.09.2022.
u 21:30

Tužiteljstvo se poziva na psihijatrijska izvješća koja ukazuju na to da je prolazio kroz 'intenzivno razdoblje kliničke depresije' tijekom vremena koje je prethodilo ubojstvu, a također i da je  "imao porive počiniti nasilje i ubiti se".

Kanadski glumac Ryan Grantham (24) javnosti je poznat po kratkoj cameo ulozi u Netflixovoj hit seriji 'Riverdale', a vijest o njemu u ožujku je šokirala fanove serije, ali i sve ostale. Naime, tada je priznao krivnju za ubojstvo svoje majke Barbare White koje se dogodilo 2020. godine, a navodno je planirao ubiti i kanadskog premijera Justina Trudeaua.

Nakon što je u lipnju odrađeno saslušanje o izricanju kazne na Vrhovnom sudu Britanske Kolumbije u Vancouveru, u utorak mu je stigla presuda prema kojoj je osuđen na doživotni zatvor. Pravo na uvjetni otpust imat će tek za 14 godina, navodi CBC. Kazna je bila i očekivana jer je priznao krivnju za ubojstvo drugog stupnja, što u Kanadi automatski podrazumijeva doživotnu kaznu.

U lipnju na saslušanju tužitelji su rekli kako je 31. ožujka 2020. upucao svoju 64-godišnju majku u potiljak dok je svirala klavir. Kasnije se saznalo i da je Grantham uvježbavao ubojstvo i snimao videozapise tijekom postupka, uključujući i onaj u kojem je priznao zločin i pokazao tijelo svoje majke. Sljedećeg dana navodno je napunio svoj automobil s tri pištolja, streljivom, desetak Molotovljevih koktela, potrepštinama za kampiranje i uputama za dolazak do kuće kanadskog premijera Justina Trudeaua s namjerom da ga ubije. No, umjesto toga predao se policiji u Vancouveru.

CBC izvještava da je sutkinja Kathleen Ker prilikom izricanja presude ovog tjedna ocijenila "spasonosnom milošću" to što je Grantham odlučio da neće krenuti na ubilački pohod. Također je primijetila "potresne" učinke zločina, što je vidljivo iz izjava glumčeve sestre o utjecaju na žrtve.

Tužiteljstvo se poziva na psihijatrijska izvješća koja ukazuju na to da je prolazio kroz 'intenzivno razdoblje kliničke depresije' tijekom vremena koje je prethodilo ubojstvu, a također i da je  "imao porive počiniti nasilje i ubiti se". Grantham je navodno odlučio ubiti svoju majku "kako bi je poštedio da ne vidi nasilje koje je namjeravao počiniti". 

VIDEO>>Alen Vitasović o alkoholizmu: Nije me sram priznati da sam se liječio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije