Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj je obustavljen

Gledatelji prepoznali Josipa iz 'Večere za pet na selu': Bio u zatvoru zbog krijumčarenja ljudi

Foto: RTL/Facebook
1/9
15.10.2020.
u 09:10

Slučajem se bavio Županijski sud u Varaždinu nakon njegova uhićenja 8. ožujka 2017. godine.

Ovaj tjedan u "Večeri za 5 na selu" jedna je ljubavna priča zaintrigirala javnost. Naime, iz Praporčana u Međimurskoj županiji stiže 33-godišnja Sonja Lončarić koja za sebe kaže da je pozitivna i vedra osoba, a kao veliku podršku ističe svog 32 godine starijeg supruga Josipa Lončarića. S njim živi od svoje 17. godine, zbog čega su kao par nailazili na mnoge osude. Nakon što su započeli vezu, ubrzo su počeli i živjeti skupa, a imaju 14-godišnju kći Rebeku.

1/7

Bilo je teških vremena jer je među nama velika razlika u godinama, ali našli smo se. U nekom periodu mog života trebala mi je potpora i neka stalna čvrsta osoba. To sam sve našla u Josipu – ispričala je Sonja za RTL o ljubavi sa suprugom koji ju je i naučio kuhati. 

Sonja radi kao ravnateljica doma za starije i nemoćne osobe u svom mjestu, gdje Josip pomaže. Međimurski mediji za njega su pisali kako prodaje langoše, odnosno pržene lepinje po sajmovima. No, gledatelji su ga uspjeli prepoznati po nečem drugom. Lončarić je javnosti poznat kao ''međimurski Carrington'' zbog povezanosti s ilegalnim prijevozom ljudi preko granice.

U medijima je još 2017. godine odjeknulo kako je Josip osuđen u Italiji zbog počinjenja 16 kaznenih djela otmice, iznude i protuzakonitog ulaženja, pa je Italija izdala europski uhidbeni nalog i tražila njegovo izručenje. On je tada proveo 11 mjeseci u zatvoru u Sloveniji zbog krijumčarenja ljudi.

Slučajem se bavio Županijski sud u Varaždinu nakon njegova uhićenja 8. ožujka 2017. godine. No, potom je uslijedio preokret u priči. Naime, sud je u srpnju te godine obustavio postupak te su talijanska tijela odustala od međunarodne potrage pa je rimski Interpol obavijestio MUP da se Lončarić pusti na slobodu. 

Kontaktirali smo i RTL kako bi komentirali njegovo sudjelovanje. 

"Svi kandidati RTL-ovih showova dužni su dostaviti potvrdu o nekažnjavanju, ne stariju od šest mjeseci, a suprug Sonje Lončarić nije bio kandidat našeg showa", kažu s RTL-a.

No, ovo nije prvi put da se u njihovom showu pojavljuju osuđenici, Ante Biuk u Big Brother kuću ušao je prije dvije godine, no ubrzo ju je napustio kada se pohvalio sustanarima da je pretukao ženu. Još jedan stanar poznate kuće iste sezone izbačen je kada je osuđen na četiri i pol godine zbog “spolne zlouporabe djeteta”.

"U skladu s tim, i bivši sudionici Big Brothera, Ante Biuk i Aleksandar Neradin, prilikom ulaska u show imali su potvrdu o nekažnjavanju. Protiv Neradina se u tom trenutku tek vodio sudski postupak, što znači da prilikom ulaska u show nije bio osuđen za kazneno djelo. Prijave u naše showove odvijaju se zavisno o pojedinom formatu, odnosno preko web-prijavnice, telefonski ili su direktno kontaktirani, a nakon selekcijskog procesa koji obavlja produkcijski tim i koji uključuje razgovore uživo, svi odabrani kandidati dužni su dostaviti potvrdu o nekažnjavanju", kažu nam s RTL-a.

 

Komentara 5

MF
mima.flu
09:45 15.10.2020.

Evo primjera premijeru kako se u Hrvatskoj postaje poduzetnik koji onda radi s državom..Novac stečen u kriminalu ide u legalni biznis i čovjek je čist.Nadam se da nema veze s HDZom.

DU
Duksa
10:18 15.10.2020.

Dođeš na večeru završiš u kragujevcu

MA
maestral
10:26 15.10.2020.

E jesu ga prepoznali. Neko je imao taj podatak i samo prosurfao po internetu da svima to i dokaže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije