Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka suda

Mora raditi za muškarca kojeg je optužila za silovanje

kesha
Foto: FAMEFLYNET PICTURES
1/5
21.02.2016.
u 17:00

Protiv odluke ustale su udruge koje Keshu uspoređuju sa žrtvama Billa Cosbyja koje su godinama šutjele o zlostavljanju

Ako smo se usudili i pomisliti da svijet glazbene industrije nije okrutan kao što ga u seriji Vinil prema vlastitom iskustvu slikaju Martin Scorsese i Mick Jagger, odluka Vrhovnog suda u New Yorku uspjela nas je uvjeriti da je upravo život taj koji piše najokrutnije priče. Kad je ugovor dobar i garantira zaradu, zašto bi ga se raskidalo.

Tjerao me da se drogiram

Čak i ako to znači da morate nastaviti blisko surađivati s osobom koju ste optužili da vas je čitavo desetljeće zlostavljala emocionalno i fizički, silovala, drogirala i vršila mobing. Sukus je to odluke kojom je u petak odbijen zahtjev glazbenice Keshe (28) da razvrgne ugovor s diskografskom kućom Sony i mimo njega nastavi stvarati glazbu, optužujući svog producenta Dr. Lukea (Lukasz Sebastian Gottwald, nap. a.): – S tim čudovištem ne mogu više raditi, bojim ga se. Prijetio mi je, tjerao me da šmrčem drogu pa me onda silovao... Sutkinja Shirley Kornreich ostala je imuna. – Ne vidim da vam je ovim ugovorom donesena šteta. Instinkt mi kaže da je u interesu svih da donesem najkomercijalniju odluku i zaštitim vaše interese i interese diskografske kuće Sony – obrazloženje je na koje je pjevačica samo jecala u kutu sudnice.

Profit ispred sigurnosti

U njezinu obranu stale su brojne glazbene zvijezde, uključujući i Lady Gagu, ali i niz udruga za zaštitu ljudskih prava kritizirajući stajalište suda koji je prednost dao profitu u odnosu na zaštitu ljudskih prava i sigurnost te kritizirajući činjenicu što sud ne priznanje mogućnost da bi muškarac koji je djevojci pomogao u karijeri mogao biti isti taj koji je zlostavlja. Upravo otuda i usporedba sa žrtvama Billa Cosbyja koje su čekale godinama kako bi progovorile o njegovu seksualnom zlostavljanju.

– Istina me proždirala iznutra, morala sam progovoriti. Ovo nije samo moja bitka, to je bitka za svaku ženu, svako ljudsko biće koje je iskusilo zlostavljanje – kazala je pjevačica koja se probila s pjesmom “Tik Tok” iz 2010., a koju je producirao upravo Dr. Luke, zaslužan i za najpoznatije hitove Britney Spears, Katy Perry, Miley Cyrus... Surađivati s njim počela je kad joj je bilo 18 godina, a za zlostavljanje ga je tužila u listopadu 2010. Zašto ne prije? Kaže da je bila premlada i nesvjesna što joj čini. Lukeova producentska kuća Kemosabe Records u vlasništvu je Sonya koji je Kesha zatim tužila smatrajući da su podržavali njegovo nasilničko ponašanje. Iz Sonyja su, baš kao i Dr. Luke, optužbe odbacili.

– Nama je u interesu njezin uspjeh, jednako kao i uspjeh Dr. Lukea. Jedno ne isključuje drugo, ni najmanje – njihovo je službeno priopćenje. Dosad su u Keshu uložili 60 milijuna dolara, a prema ugovoru, dužna im je šest studijskih albuma. Posljednji je izdala 2012. i, prema najnovijoj odluci suda, ako želi i dalje stvarati glazbu, mora to učiniti za Sony i Dr. Lukea. Čak i ako bude radila s drugim producentima unutar Sonyja, njezina glazba ostaje vlasništvo muškaraca kojeg optužuje za silovanje. 

>>Kesha skoro umrla od neishranjenosti: Pravo je čudo što nije kolabirala!

>>Kesha otišla na liječenje poremećaja u prehrani

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar TAJSAM
TAJSAM
11:19 22.02.2016.

Unosan biznis se radi u produkciji zvijezda koje trebaju dolare za daljnje šmrkavanje. Vjerujem da ima puno zlostavljanih žena koje treba štititi i uvažavati njihova prava te drastično kažnjavati zlostavljače. Osobno za ovaj članak vjerujem da je tu puno laži i obmane jel ovisnike ne treba nagovarati odnosno same su spremne "odraditi" sve pa i opisane poslove samo da budu uz opskrbljivače. Vjerujem da je sud bio u pravu. Pozdrav dobrim ljudima

ZA
zagabria1
11:20 22.02.2016.

Sve je teoretski moguće ali vrlo je nevjerojatno da bi priznati producent Dr Luke išao zlostavljati i silovati ovu fufu kakvih ima na tisuće. Prije će biti da se ona uobrazila i zainatila da mu naudi zbog nečega. Nit se Dr Luke drogira nit je takav karakter da bi se u nekakva maltretiranja upustio, pratim tu producentsku scenu. Dr Luke je stvorio hrpu zvijezda kao i Keshu, koja bi bez njega ostala nula. I pazi nije ga godinama prijaval jer 'nije znala što joj se dešava'. Možda zbog koke koju je uzimala. Zanimljivo da ga ntiko drugi nije tužio za zlostavljanje a ima ih desetine ženskih zvijezda. Samo pokazuje kako poznat čovjek mora biti oprezan da mu kakva fufa željna kruha preko pogače ne zagroča život. Srećom tamošnji sud nije lako izraditi kao često naš. Kesha će završiti gdje je i počela, nigdje. Ovakve beskakakterne osobe nijedna kuća ne trpi jer im uništava posao

ER
Erick
10:51 22.02.2016.

Ako sklopis ugovor I potpises I taj ugovor ti donese probitak u svijet, onda se toga ugovora treba drzati. Ako mislite da ste culi punu pricu o svemu ovome onda ste naivni. Ovo je tipicno kako tisak u Hrvatskoj prenosi strane vijesti. Sud u USA je tisucu puta bolji I pravedniji nego nasi u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije