Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LEGENDARNA TERE

Glazbena diva snimila novi spot i otkrila kako se bori s aktualnom situacijom

Tereza Kesovija
Foto: Privatni album
1/5
29.08.2020.
u 08:00

Snimalo se na atraktivnim lokacijama u Istri, a jedna od naših najvećih pjevačica dokazala je da i dalje ima jako puno energije i da svaki izazov koji ekipa pred nju postavi, može odraditi bez problema

Dok se brojni glazbenici ovih dana uglavnom odmaraju ili bave statusima na Facebooku, glazbena diva Tereza Kesovija (81) odlučila je prilagoditi se novim okolnostima i raditi maksimalno koliko može. Umjesto da puni koncertne dvorane, nakon pet godina stanke odlučila je snimiti videospot.

Mali film

Naime, poznato je da njezine skladbe uvijek nađu put do publike bez obzira na to imaju li video ili ne, no kada Dubrovkinja odluči snimati – onda se spot pretvori u mali film. Tako je bilo i proteklih dana kada je Katja Restović preuzela režiranje glazbenog uratka za skladbu “Ima te” autora Aljoše Šerića i aranžera Gorana Kovačića, koja je nedavno izašla pod etiketom Dallas Recordsa.

Snimalo se na atraktivnim lokacijama u Istri, a jedna od naših najvećih pjevačica dokazala je da i dalje ima jako puno energije i da svaki izazov koji ekipa pred nju postavi, može odraditi bez problema. Naime, svi koji su ikada radili s Terezom znaju da je riječ o velikoj profesionalki, no stajati po najgorem suncu na rubu Limskog kanala ili tri sata sjediti u vrelom kabrioletu kako bi se snimili kadrovi vožnje, nikome od ekipe nije bilo jednostavno. Vrelo istarsko sunce peklo ih je od ranog jutra, no to ni na koji način nije utjecalo na dinamiku ili plan rada.

Tereza Kesovija
1/8

– Ipak mi je treći dan snimanja na litici bio najteži – iskreno je kazala Tereza i nastavila: – Bio je to pravi spoj ljepote i strahote, ali uspjela sam pronaći čvrsto uporište dok me snimatelj Josip snimao. U jednom trenutku je oko mene kružio i dronom, a ja sam raskrilila ruke i pjevala punim glasom. Redateljica je, naime, htjela da cijelo vrijeme snimanja zapravo pjevam uz matricu, a ne da samo otvaram usta i mrmljam. Odlična odluka za vjerodostojnost spota, ali nimalo lako u onim uvjetima, Srećom, sve smo odradili točno onako kako smo zamislili. Moram priznati da je to snimanje za mene uistinu posebno – odala je govoreći kako ni u jednom trenutku nije osjetila umor. Adrenalin i želja da naprave odličan proizvod bili su jači.

Poštuje upute

Štoviše, kazala nam je kako je upravo ona nazvala redateljicu Katju Restović i predložila joj snimanje spota. Unaprijed je znala da će biti zahtjevno jer će Katja dati sve od sebe. Snimalo se na lokacijama rijeke Mirne i Motovuna te Limskog kanala, dok su portreti snimani u porečkom kazalištu i u BO hotelu Palazzo Poreč.

– Onako kako ja poznam Katju, ne poznaju je mnogi, znam njezinu dušu, znam tu njezinu veselo-divnu energiju, njezino znanje. Odmah sam znala kako želim da baš ona režira spot. Zato što sam željela da to bude filmić od četiri minute koji će lijepo oblikovati pjesmu koja me na prvu oduševila. Kada je Katja čula pjesmu, kazala mi je: “Tek sad sam sigurna da ovo moramo napraviti” – kaže Tereza kojoj je ovo prvi put da je snimala spot u Istri.

Nove nastupe zasad ne planira jer poštuje upute i mjere koje su izdali epidemiolozi, smatra kako bismo se morali brinuti za zdravlje. Ona je ionako navikla samo na ogromne dvorane pa će pričekati bolja vremena.

– Ne mogu reći da i mene ne pogađa ova situacija, no ne mogu ništa promijeniti pa se neću uzrujavati. Nadam se da će se nešto uskoro promijeniti i da ćemo se ponovno družiti s publikom. 

 

Ključne riječi

Komentara 7

ZE
zelenooki10
21:36 29.08.2020.

Žena u 82. godini sjajno pjeva i, što je najvažnije, bori se. Nije, za razliku od mnogih, digla sve četiri u zrak i predala se godinama i bolestima. Navodno je ovaj narod katolički, a katolički je - praštati. Raduje mee da nitko od mojih prethodnika nikada nije napravio nijednu pogrešku kad tako zdušno mogu bacati kamenje po drugima. PS. Admini, pogledajte malo što moji prethodnici pišu. Mene ste i za drastično bezazlenije izjave - brisali.

MR
mrkvax
08:50 29.08.2020.

Šta je prijatelji iz Beograda više ne zovu...?

DU
Deleted user
08:06 29.08.2020.

prekrasno za glazbenu divu...njena najbolja pjesma je svakako....prijatelji stari gdje ste...koju je tako zdusno izvela u bg 99.g...prekrasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije