Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nepoznato o životinjama

Genijalni Knjaz ima novi serijal: Otkrivam kako izgleda najružniji pas na svijetu i tko klonira svoje ljubimce

Foto: Promo
1/8
28.12.2020.
u 08:00

Od 3. siječnja na HRT-u se prikazuje serijal “Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac” u kojem autor otkriva utjecaj životinja na napredak civilizacije

Prva nedjeljna večer u siječnju rezervirana je za ljubitelje životinjskog svijeta koji na edukativni i zabavni način mogu naučiti zašto svinja ima nos kao utikač za struju te kako izgleda jahanje krava. Naime, 3. siječnja u prime-timeu na HTV1 će se prikazati prva epizoda novog originalnog serijala “Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac” svestranog autora Roberta Knjaza koji u osam epizoda objašnjava njihov utjecaj na napredak ljudske civilizacije.

– Živimo u ubrzanom svijetu tehnologije, a zapravo dobar dio svijeta i dalje ovisi o tim životinjicama – započinje objašnjavati Robert. – Malo kad zagrebeš, shvatiš da Afrika i Azija ovise o kozama, a krave su još uvijek slavljene u Indiji. Miraz koji mladoženja mora dati za mladenku u Papui Novoj Gvineji iznosi deset svinja, tamo nema Romea i Julije ako nemaš svinje u dvorištu. Mi sudimo svijet prema onome što vidimo oko sebe, a te životinje su naši djedovi, bake i pradjedi i prabake i sve generacije prije nas hranile i čovječanstvo dovele gdje danas jest – tvrdi Knjaz koji će, među ostalim, otkriti i kako izgleda najružniji pas na svijetu, tko i zašto klonira svoje pseće i mačje ljubimce, kako izgleda dom žene koja živi s 1000 mačaka, te groblje na kojem je Chuck Norris pokopao svoja dva psa. – Razmislite nažalost, ili na sreću, koliko je životinja u vašem frižideru! – govori nam. Zbog bliskih susreta s različitim životinjskim vrstama, zanimalo nas je pomišlja li na vegetarijanstvo.

Foto: Arena Hospitality Group

– Razmišljam o tome, ali ne mogu. Kad si tolika desetljeća naviknuo na pršut... Ipak sam ja iz Hrvatske! Doduše, priznajem da sam smanjio s mesnim proizvodima – otvoren je Robert u čijem će serijalu gostovati brojni domaći i strani sugovornici. Snimali su po cijeloj Hrvatskoj te na lokacijama u Americi, a u tome ih nije zaustavio ni koronavirus jer su brojne stručnjake i životinjske zvijezde doveli putem Skypea! – Iz Južne Afrike nam se javila vlasnica svinje imena Pigcasso. To je svinja koja zna slikati, a svoje apstraktne slike prodaje za više milijuna dolara – govori opčinjeno Knjaz dodajući da će u emisiji gostovati jako puno stručnjaka.

– Razgovarali smo s vodećim svjetskim stručnjakom za predenje koji nam je otkrio da si mačke predenjem određenih frekvencija zacjeljuju ozljede i da mnogi ginekolozi u Americi pri porodu ženama puštaju zvuk predenja da bi lakše rodile – ističe Robert napominjući da se većina životinja snimana izvan Hrvatske nalazi u Americi. – Ondje je sve showbusiness. Više show, a manje business. Tamo životinje tretiraju kao ljubimce. Kokoši, patke, purice... sve su to ljubimci koji uredno mogu sjediti na trosjedu vlasnika, ali, naravno, za sve njih bilo je potrebno izumiti pelene – otkriva Knjaz dodajući da je jedan prilog posvećen industriji pelena za životinje. – Cilj mi je bio životinje prikazati kroz nepoznate, bizarne i zanimljive detalje, za razliku od klasičnog dnevničkog izvještavanja. Siguran sam da će se svaki gledatelj nasmijati i iznenaditi onime što dosad možda nisu znali – kaže Knjaz.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar savskokupališteZagreb
savskokupališteZagreb
02:37 30.12.2020.

Po čemu je on genijalan??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije