Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Režirala Mare Milin

Frane Mašković u novom spotu grupe Meritas

meritas
Foto: PR FOTO
1/2
30.01.2014.
u 14:14

Grupa Meritas od samih početaka glazbu koristi kao alat za izražavanje želja, nadanja, strahova i stavova. Kroz svoje pjesme vješto se poigravaju najintimnijim osjećajima u nama...

Grupa Meritas od samih početaka glazbu koristi kao alat za izražavanje želja, nadanja, strahova i stavova. Kroz svoje pjesme vješto se poigravaju najintimnijim osjećajima u nama. Još jednom im je to uspjelo s aktualnim singlom “S tobom tišina” čiji je autor stihova Aljoša Šerić iz grupe Pavel dok je Anita Valo svojim umijećem napisala glazbu, a pjesmu su producirali Pavle Miholjević, Jura Ferina i Meritas. Tišina kao inspiracija poslužila je i redateljici Mari Milin koja je kroz glumca Franu Maškovića Mačka prikazala tu bezuvjetnu ljubav, prepuštanje, bliskost i toplinu koja nas preplavi dok gledamo kroz oči bliske nam osobe.

Kako to izgleda možete pogledati na sljedećem linku: “Dok bi slušala pjesmu, zamislila bi upravo tu tišinu između dvije osobe. Šutim, voljena osoba šuti i nije nam neugodno nego baš kako treba. Pjesma doslovno zvuči tako pa zašto i ne bi izgledala tako? Zatvorila bi oči i uvijek bi bilo: crveno i krupno. Svjesno sam odabrala crvenu filtražu boja, česte naglašene, subjektivne kadrove, krupni kadar glumca, protagonista u čijim očima bi se trebao vidjeti taj jedan čitav svijet koji se zove Ljubav. Već neko vrijeme sam htjela snimiti nešto više i veće s Franom, njegova glumačka kvaliteta mi je odavno jasna.

Njegovo razumijevanje uloge na prvo slušanje pjesme samo je potvrdilo odabir – glumac koji će očima reći sve. Video je vizualno jednostavan i ljubav bi trebala biti takva” – komentira Mare. Da bi se ovaj spot do kraja realizirao pomogla je montažerka Maida Srabović, šminker Saša Joković, frizer Mijo Majhen dok se za styling glumca pobrinula Brabara Repe i dizajner Ivica Klarić - IK studio. “S tobom tišina”, kao i prethodni singl “Umjesto isprike” naći će se na novom albumu grupe Meritas pod nazovim “Gle!” koji izlazi početkom ožujka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije