Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
The Frajle:

Dečki, na našem koncertu zaboravit ćete Ligu prvaka

Foto: Nataša Kukić
1/5
29.03.2018.
u 20:15

Talentirane djevojke nastupaju 24. travnja u Lisinskom, a zbog velikog interesa otvoren je novi termin za koncert 7. svibnja

Kad su prije devet godina Marija Mirković, Nataša Mihajlović i sestre Nevena i Jelena Buča osnovale sastav The Frajle vjerojatno se nisu mogle nadati da će ih se slušati od Novog Sada i Zagreba do Sarajeva pa i šire. Razgovarali smo sa simpatičnom Marijom Mirković koja se prisjetila početaka grupe, objasnila kako stvaraju pjesme i kako se slažu.

Iznenađuje li vas toliki interes publike i što se može očekivati na koncertima u Lisinskom?
Marija: Već šesti put nastupamo u Lisinskom, a iako je gotovo mjesec dana do koncerta, već je rasprodan. Izgleda da nas se Zagreb zaželio, kao i mi njega. Što se očekivanja tiče, kako se koncert zove “Ljubav na dar”, znači da ćemo pjevati dosta novih pjesama. Tako da svi koji ih ne znaju, do svirke imaju vremena da ih nauče, a posebno se veselimo što imamo jako muzikalnu publiku. Divno pjeva s nama.

Frajle su kao regionalni bend postale popularne obradama, a nove pjesme, kao i ove s albuma “Ljubav na dar”, pišete same?
Marija: Pisale smo ih nas četiri, osim pjesme “Ne idi” koja je suradnja s Vannom, a u nekima surađivale smo s Alkom Vuicom, a ona je peta frajla. Što se samog procesa stvaranja tiče, sve ovisi o trenutačnoj inspiraciji. Neka od nas pišu malo više, a u osnovi sve stvaramo, ali na različit način. Na kraju timski dogovaramo koja će pjesma završiti na albumu. Zapravo, mi smo klasičan autorski bend.

Kako četiri žene izlaze na kraj s egom, taštinom? Ima li toga?
Marija: Važno je biti svjestan sebe i svojih kvaliteta, svatko je u nečemu dobar. Jedna od nas ima moćniji glas, druga ljepšu boju glasa, svaka od nas ima neke kvalitete tako da nemamo problema s taštinom.

Kako ste se upoznale i osnovale sastav?
Marija: Odrasle smo u Novom Sadu i sve smo se bavile glazbom. Prije devet godina bila sam na odmoru u Budvi i sviđao mi se neki momak. Već sam nastupala u bendu, a kako smo se morali vratiti kući, predložila sam curama, koje su također pjevale u svojim grupama, da odemo u Budvu. I ispalo je sjajno. Počeli su nas zvati i shvatile smo da trebamo ozbiljnije tome pristupiti.

Gdje su vam još bili koncerti za pamćenje?
Marija: Teško je reći, nedavno smo nastupale u Tuzli i bilo je super, volimo i splitsku i zagrebačku publiku, a 19. travnja nastupamo u Novom Sadu i vjerujem da će to biti posebno emotivno.

Neki kažu da kad odu na vaš koncert, odmah razmišljaju kad će vas ponovno slušati...
Marija: Ljudi vole našu energiju, vrlo ih brzo uvučemo u našu atmosferu i svijet. Događa nam se da cure dovedu dečke na naš koncert, nakon čega nam kažu ili pišu da su postali veći naši fanovi od njih. Tako da se na svirkama znamo našaliti s muškarcima pa im kažemo da će im biti super i da neće zažaliti ako su zbog nas propustili koju utakmicu Lige prvaka.

Komentara 9

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
20:52 29.03.2018.

Dečki ne dolaze na koncerte slušati ženske bendove osim pod prijetnjom i ucjenama.

MT
makan tahi
00:04 30.03.2018.

neke izgledaju prirodno a neke umjetno nadarene

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
08:44 30.03.2018.

Svaka bi ga lijepo primila

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije