Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DODJELA NAGRADA

Film “Kotlovina” Tomislava Radića pobjednik 58. pula film festivala

pula (1)
Foto: Duško Marušić/Pixsell
1/8
24.07.2011.
u 17:09

“Kotlovina” je trijumfirala i u kategorijama najbolja glavna ženska uloga i najbolja muška glavna uloga u kojima su pobijedili Mirela Brekalo Popović u ulozi Ane i Draško Zidar u ulozi Mirka.

Svečanom dodjelom nagrada jučer je završio 58. Pula film festival. Glavnu nagradu Veliku Zlatnu Arenu osvojio je film “Kotlovina” redatelja Tomislava Radića, a u Radićeve ruke otišla je i nagrada Oktavijan koju dodjeljuje Hrvatsko društvo filmskih kritičara.

“Kotlovina” je trijumfirala i u kategorijama najbolja glavna ženska uloga i najbolja muška glavna uloga u kojima su pobijedili Mirela Brekalo Popović u ulozi Ane i Draško Zidar u ulozi Mirka te u kategoriji najbolja sporedna muška uloga u kojoj je pobjedu ponio Boris Buzančić za ulogu dide. Filmu Tomislava Radića pripala je i Zlatna Arena za najbolji scenarij.

Nagradu Zlatna vrata Pule, koju dodjeljuje publika osvojio je film “Koko i duhovi” redatelja Daniela Kušana. Kušanu je pripala i Vjesnikova nagrada Breza za najboljeg debitanta režije. Zlatnu Arenu za najbolju žensku sporednu ulogu dobila je Iva Mihalić za ulogu sestre u filmu “Ćaća” redatelja Dalibora Matanića. Matanićev film osvojio je i Zlatnu Arenu za najbolju režiju.

Komentara 1

RA
rastamanaman
20:42 24.07.2011.

Kako to da Irena Škorić nije dobila nagradu?!?! Pa ona je genije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije