Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPULARAN BEND

Fanovi u nevjerici: Nakon kratke bolesti u 46. godini preminula članica grupe Kelly Family

The Kelly Family
Foto: Promo
1/3
21.04.2021.
u 13:20

Bend je na svojim društvenim mrežama podijelio tužne vijesti o odlasku Barby Kelly, članice grupe Kelly Family

Barby Kelly, članica popularnog benda 90-ih Kelly Family, preminula je u 46. godini života. O njenoj smrti obavijestio je bend na službenim stranicama društvenih mreža.

"Naša voljena sestra Barby preminula je nakon kratke bolesti. Jako će nam nedostajati i nosit ćemo je u srcima i sjećanju zauvijek", pisalo je u objavi, a u više od nekoliko tisuća komentara fanovi su izrazili nevjericu i žalost zbog preranog odlaska glazbenice koja je u bendu svirala udaraljke i gitaru te se povremeno s članovima obitelji pojavljivala na koncertima i sudjelovala u stvaranju njihovih albuma nakon povlačenja sa scene.

Početkom 2000-ih napustila je bend zbog psihičkih problema koji su, prema riječima njezina brata Jimmyja, došli s nemogućnošću da se nosi sa slavom. Tih godina preminuo je i njihov otac Daniel, inače glava benda koji je karijeru započeo 70-ih, ali veliku popularnost stekao je tek 20 godina kasnije s Kelly Family bendom. U otvorenom pismu Jimmy je otkrio kako se Barby dugo borila s ozbiljnim mentalnim problemima koji su joj onemogućavali samostalan život.

"Ne može se sama brinuti o sebi, mora biti pod stalnim nadzorom... Život u središtu pozornosti nije bio dobar za nju", rekla je svojedobno i Barbarina sestra Patricia. Članovi Angela, Patricia, Paddy, Barby, Maite, Kathy, Jimmy i Joey snimili su brojne hitove, a kao jedan od najznačajnijih albuma izdvaja se Over The Hump iz 1994. godine, koji se u Europi prodao u 4.5 milijuna primjeraka, od kojih je polovica prodana samo u Njemačkoj. 

Doduše, karijera im nije bez mrlja. Jednom ih je prilikom popularni njemački časopis nazvao kultom i hodajućom kolekcijom rabljene odjeće, a u javnosti se često pričalo o tome kako je otac obitelji Daniel Kelly bio tiranin koji voli sve držati pod kontrolom.  Europska publika preferirala je njihove religiozne stavove i pjesme katoličkog duha, a u Beču su jednom zasvirali ispred 250 tisuća ljudi. 

VIDEO Kim Kardashian postala je milijarderka

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
14:08 21.04.2021.

Po meni nesretna obitelj puna djece kojoj otac nije dao školovati se pa nisu završili nikakvu školu. Zaradili su milijune i milijune da djeca na kraju ništa nisu dobila, a dio ih je otišao na alkohol i drogu. O sebi su njegovali sliku katoličke obitelji a da su skoro svi koji su se ženili na kraju i rastali a oni koji su otišli u samostan iz njega su brzo izašli. U biti su bili disfunkcionalna obitelj unatoč željenoj slici prema vani, kao uostalom i mnoge druge obitelji. Bili su i u Hrvatskoj. Ogroman broj nosača zvuka su prodali u Njemačkoj i zapadnoj Europi, ali ništa u UK ili SAD-u. Veliki dio naslova bio im je religijskog porijekla i dobro su se snašli u toj niši. Meni nisu bili dragi jer njihova muzika je bila daleko od mojih interesa. Ali ne odričem im njihovu uspješnost na posebnom tržištu koje su osvojili i relativnu dugotrajnost u karijeri uključivši i popularnost.

ZB
Zoki-Bijela
13:25 21.04.2021.

Pocivala u miru.. Zena je vec dugo bolesna bila..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije