Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
blagdanska raskoš

Ovo se nalazi na uskrsnom stolu poznate voditeljice

Foto: Grgur Zuckol/PIXSELL
1/6
20.04.2019.
u 12:05

Karmela Vukov Colić se nakon odlaska s HRT-a posvetila svojoj kulinarskoj strasti. Otkrila nam je koje recepte će iskoristiti ovaj Uskrs i savjetovala nas kojim prirodnim metodama bojiti pisanice

Uskrsni blagdani u domu Karmele Vukov Colić ne mogu proći bez obilja hrane pripremljene po domaćim receptima, a poznata bivša HRT-ova voditeljica i novinarka otkrila nam je što će se od delicija ovaj put naći na njezinu blagdanskom stolu.

Šunka i ružičasta salata

– Za Uskrs uvijek pečemo šunku u kruhu i, prema obiteljskom receptu, pripremamo ružičastu francusku salatu. Budući da sam skitnica, volim s putovanja svaki put donijeti i neki recept iz tog kraja svijeta pa često za Uskrs ispečem talijansku slanu tortu s ricottom i jajima ili tortu di formaggi, slani kolač sa sirom, i naravno, neku slasticu – govori nam ova Zagrepčanka koja je krajem studenog prošle godine najavila da odlazi s nacionalne televizije na kojoj je provela više od tri desetljeća. Još dok je radila na HRT-u, omiljena TV voditeljica pokrenula je blog o putovanjima i kuhinji “Ciao Karmela” na kojem se nalazi mnogo recepata za sve prigode te savjeti za domaćinstvo.

Foto: https://ciao-karmela.eu/

– Ove ćemo godine prema napucima svete Hildegarde napraviti njezin izvrsni kuglof s jabukama i pirovim brašnom te tortu od mrkve i badema, jer snimamo niz priprema zdravih jela za Laudato TV – kaže nam Karmela čija je ljubav prema hrani i putovanjima pretočena u sadržaj na spomenutom blogu kojem se posvetila nakon odlaska s HRT-a, a nekoliko puta je i vodila emisiju “Ljudi smo” na radiju UNIOS u kojoj je predstavila “ljude od formata”, odnosno one čija je životna priča putokaz i nadahnuće. Tako su gostovali  braća Sinković, Mile Mrvalj, Alex Grgić, novinar Hassan Haidar Diab i slični.

Priprema pince i jaja

Iako je vrsna u spremanju puno različitih jela, za tradicionalnu uskrsnu pincu koja krasi mnoge stolove kao tradicionalno jelo tog blagdana morala se obratiti za pomoć prijateljici.

– Nisam neki stručnjak za pince, ali moja prijateljica Brankica iz Solina dala mi je sjajan, poprilično star recept i nije žalila vremena i truda da dođe do Zagreba da bismo skupa ispekle tu dalmatinsku sirnicu – priznala je i dodala da jedva čeka zamijesiti kolač za Uskrs po starinskoj pripremi – da se diže cijeli dan. Neizostavan dio svakog Uskrsa je i bojenje pisanica, a Karmela voli prirodne metode.

Foto: https://ciao-karmela.eu/

– Pisanice smo dosad bojili na razne načine, ali najdraže su mi prirodno obojene. Danima skupljamo lupine crvenog luka i bojimo jaja u onu prekrasnu smeđu boju – objašnjava Karmela i kaže da je za to zadužena baka.– A volimo ih i obojiti ljubičastim kupusom. Dobiju neku prelijepu plavu boju – otkrila je Vukov Colić, koju ispunjava kreativnost u kuhinji pa se zato i upustila u poslovne angažmane nakon odlaska s HRT-a i ostvarila suradnju s Laudato TV-om, na kojem se triput tjedno prikazuje emisija “Recepti svete Hildegarde”. U okviru emisije smislila je niz recepata po napucima srednjovjekovne svetice koji se oslanjaju na kuhinju naših baka, a prije svega su namijenjeni očuvanju zdravlja. Osim proučavanja kuhinje, Karmela Vukov Colić sa sinom Noom 2011. godine objavila je knjigu za djecu “Noine priče”. Na 120 stranica nalazi se 11 pripovijetki u kojima su glavni likovi tadašnji Noini prijatelji iz vrtića, dok je njezina kći Rea fotografirala mamu i brata za omot knjige.

Ovi glumci i voditelji umrli su tijekom snimanja.

Ključne riječi

Komentara 3

BA
bazinga
15:03 20.04.2019.

Gospa ima iskustva sa raznim jajima

Avatar rubinet
rubinet
18:05 20.04.2019.

Kruh i voda.Najbolja dijeta.

GR
grodar
13:19 20.04.2019.

vibrator

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije