Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVA SHEMA

Evo koji su najveći HRT-ovi aduti ove jeseni

Predstavljanje jesenske sheme HRT-a
Foto: Žarko Bašić/PIXSELL
1/18
11.09.2018.
u 11:23

Jesenskom programskom shemom u udarnim terminima Prvog programa Hrvatske televizije  na prvom se mjestu, kako je naglašeno, vodilo računa o poštovanju navika gledatelja, kao i o fiksnim terminima, te atraktivnosti sadržaja u kojima su posebice istaknute domaće dramske serije i dokumentarna produkcija.

Glavni aduti nove jesenske sheme HRT-a, koja je sinoć predstavljena u studiju "Anton Marti" su dokumentarna serija "Rat prije rata", dokumentarno-igrana serija "Doba uskoka", te dobro nam poznata "A-strana". 

Jesenskom programskom shemom u udarnim terminima Prvog programa Hrvatske televizije  na prvom se mjestu, kako je naglašeno, vodilo računa o poštovanju navika gledatelja, kao i o fiksnim terminima, te atraktivnosti sadržaja u kojima su posebice istaknute domaće dramske serije i dokumentarna produkcija.

'Rat prije rata'' emitirat će se ponedjeljkom od 20.05, a govori o tajnom obavještajno-političkom ratu jugoslavenskih obavještajnih služba tijekom 1980-ih te početkom 1990-ih godina. Seriju je snimila produkcijska tvrtka Intermedia grupa za Hrvatsku radioteleviziju, a obuhvaća razdoblje od smrti Josipa Broza Tita do proglašenja hrvatske neovisnosti. 

Gledatelji će svakog ponedjeljka od 21 sat moći uživati u 11 nastavaka druge sezone dramske serije Novine, priči o odnosima unutar redakcije jednog dnevnog lista, koja se bavi problemima poput kriminala, izdaje, egzistencijalnih strahova.

Srijedom u 20:05 vrijeme je za vrhunske dokumentarne produkcije iz ciklusa Mijenjamo svijet, dok ćemo svakog četvrtka na Prvom programu u 21:00 sat emitirati emisiju Puls. Svaka emisija sastojat će se od četiri dokumentarne reportaže posvećene hrvatskoj svakodnevici, raznim društvenim temama i fenomenima. Urednica projekta je Maja Tokić, a urednica i voditeljica emisije Morana Kasapović. 

Petkom i subotom navečer od 20 sati čekaju vas filmske zvijezde u najpoznatijim holivudskim produkcijama. Od studenog, subotom navečer u 20:10 kreće treće izdanje HRT-ovog multimedijskog projekta A strana. Kroz 12 epizoda Duško Ćurlić i Ivan Vukušić vodit će vas kroz zabavne, pop i rock uspješnice u izvedbi iskusnih glazbenih imena te predstavnika novije generacije, a sve uz pratnju vrhunskih glazbenika.

Nedjeljom u 17:40 slijedi šesta sezona showa Volim Hrvatsku. Gledatelje će kroz 15 emisija voditi Mirko Fodor, kapetani ostaju braća Bojan i Goran Navojec. U već dobro poznatim igrama okušat će se 90 glumaca, pjevača, sportaša i voditelja, a testirat će se znanje iz povijesti, televizije, filma i sporta. 

Nedjeljom u 20:05 gledatelje čeka druga sezona humoristične serije 'Ko te šiša. U 20 nastavaka radnje smještene u zagrebačkoj četvrti Donji grad, u središtu priče ponovno je borba za prestiž između dvaju nepomirljivih konkurenata - vlasnika frizerskih salona Žigmunda Štingla i Božice Režek.

Iste večeri u 20:40 gledatelji će moći pratiti i novu dokumentarnu seriju Varoški Amarcord, gdje će biti predstavljene dalmatinske varoši iz perspektive lokalnih i glazbenih legendi, njihovih sjećanja na djetinjstvo i život u gradu u kojem su odrasli. Nakon Varoškog Amarcorda u istom terminu slijedi dokumentarni serijal Velikani hrvatskog glumišta koji tematizira život i karijeru najvećih hrvatskih, ali i jugoslavenskih glumaca svjetskih gabarita – Borisa Dvornika, Ene Begović, Fabijana Šovagovića i Predraga Vušovića. Nakon toga, stiže i dokumentarna serija Roberta Knjaza Najveće svjetske fešte koja će vam pokazati što fešte govore o zemlji, kraju i ljudima te zašto uopće postoje.

Gledatelje u novoj shemi početkom 2019. čeka i treća sezona dramske serije Crno-bijeli svijet. Jedan od noviteta je i dokumentarno-igrana serija Doba uskoka, mega projekt HRT-a čiji je scenarist, redatelj i skladatelj Božidar Domagoj Burić. Četverodijelna serija iz zaborava izvlači povijest Senja, grada koji je gotovo cijelo jedno stoljeće prkosio velikim europskim silama.

Na Drugom programu gledatelje ove jeseni očekuje velik izbor stranih i domaćih filmova i serija te zabavnih, sportskih i glazbenih sadržaja. 

Jedan od noviteta četvrtkom u 20:05 je Klub 7, novi showbiz & lifestlye magazin koji na afirmativan i zabavan način prikazuje aktualna društvena zbivanja u Hrvatskoj i svijetu. Klub 7 fokus stavlja na prezentaciju uspješnih i istaknutih zbivanja s područja mode, hrane i umjetnosti. Obrađivat će i teme iz kulture, turizma, sporta, tehnologije... Osim aktualnih društvenih zbivanja, Klub 7 donosi i intervju tjedna, reportaže sa svjetskih tjedana mode te najljepše kuće i vile. Kroz emisiju vodit će vas Jelena Glišić.

Subotom u 19 sati gledat ćemo novu zabavnu emisiju Glazbeni Top20. Nova voditeljica koja će se predstaviti našim gledateljima kroz ovaj programski format je Anamarija Stiščak. Riječ je o top ljestvici 20 najslušanijih pjesama koje ćemo pratiti iz tjedna u tjedan u programu HTV-a. Među ostalim, u svakoj će se emisiji dva glazbena gosta osvrnuti na trenutačnu ljestvicu te kroz razgovor otkriti novitete svog rada.

Četvrtkom na Drugom programu u 21 sat vrijeme je za domaću igranu produkciju u kojoj vas čeka niz zanimljivih premijernih ostvarenja. Prvi je na rasporedu film Ivan Salaja Osmi povjerenik. Slijedi film Agape Branka Schmidta. U istom terminu gledatelje čeka i drama Šuti Lukasa Nole. Niz premijera završava dramom Hane Jušić Ne gledaj mi u pijat.

Svečani program pod naslovom ''Sve boje jeseni'' u televizijskom studiju ''Anton Marti'' vodili su Jelena Glišić i i Marko Šapit, a nova jesenska shema predstavljena je na pozornici - replici mletačke galije koja je korištena za snimanje serije ''Doba uskoka''. Posebno je spektakularno bilo na kraju, kada su voditelje s galije gotovo odnijeli specijalci iz serije "Rat prije rata".  Snimku predstavljanja moći ćemo vidjeti ovog petka na HRT-u. 

Pogledajte video: Duško Ćurlić u Semiotici

Komentara 1

ČI
čikaga
15:53 11.09.2018.

Prekrasno. Sve bolje od boljeg.Važno je da su Morana, braća Navojec koji su i bogu dosadili, pa Ćurla i oatali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije