Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMILJENI LIK

Evo kako danas izgleda Buco iz 'Smogovaca': 'Odrastao sam na setu'

Edin Breški - Buco
Foto: HRT
1/5
12.05.2020.
u 14:02

-  Počeo sam snimati s četiri i pol godine, znači, odrastao sam sa Smogovcima od četiri i pol pa do svoje 20. godine - rekao je Edin kojeg svi pamte po sceni kada u špajzi jede pekmez prstom

Ne postoji osoba u Hrvatskoj koja je odrastala posljednjih 40 godina a da nije gledala čuvenu seriju "Smogovci" autora Hrvoja Hitreca. Dogodovštine ekipe iz zagrebačkog Naselka pratile su se s guštom, a rečenice popurt "Oni su mali, ali su veliki" ili "Ma zafrkava se, opće ne bu poletil'", ušle su u svakodnevni govor. Prva epizoda emitirana je 1982. godine, a "Smogovci" su i danas omiljeni TV likovi.

Dio Smogovaca proteklog je vikenda posjetio zagrebački zoološki vrt, gdje su se snimale neke od scena, poput one kada Nosonja upadne u jezero kod morskih lavova. Dok smo većinu likova prepoznali, malo njih je prepoznala Edina Breškog, poznatijeg kao Buco. 

Foto: HRT

Breški danas ima 43 godine i otac je 17-godišnjeg sina Frana. Uloga u "Smogovcima" bila mu je i jedina u glumačkoj karijeri.

-  Počeo sam snimati s četiri i pol godine, znači, odrastao sam sa Smogovcima od četiri i pol pa do svoje 20. godine - rekao je Edin kojeg svi pamte po sceni kada u špajzi jede pekmez prstom.

Edin Breški - Buco
1/8

-  Kad sam došao s mamom, uz sendvič i sok sam se raspričao za razliku od drugog dječaka s audicije koji je bio sramežljiv. Zato sam postao Smogovac - ispričao je Edin koji je prije pet godina pokrenuo blog "Fit 4 Life" u kojem je objavio rat kilogramima. No, čini se da rat još traje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije