Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'LUKA U OLIVERU'

Emotivno na otvorenju izložbe za Olivera, njegov unučić sve raznježio

Foto: Saša Prižmić
1/10
28.07.2020.
u 17:57

Izložba je koncipirana od 40 fotografija koje je ustupila njegova obitelj i njegovi bliski prijatelji, a popraćena je odabranim stihovima iz njegovih pjesama. Izložbom se nastojalo prikazati neraskidivu vezu velikog glazbenika s Velom Lukom i koliko mu je ona značila

U Veloj Luci otvorena je izložba "Oliver u Luci/ Luka u Oliveru" autorice Rade Dragojević Ćosović. Riječ je o fotografijama koje prikazuju Olivera u drugom svjetlu, daleko od pozornice i javnosti. 

- Fotografije nisu profesionalne, nenamještene su i spontane i u tome je njihova najveća vrijednost. Na fotografijama nije prikazan Oliver kao velika zvijezda, nego Oliver Velolučanin, prijatelj, otac, susjed, ribolovac i dida. Oliver veliki zaljubljenik u more i veliko plavetnilo - kazala je za 24 sata autorica izložbe. 

1/25

Izložba je koncipirana od 40 fotografija koje je ustupila njegova obitelj i njegovi bliski prijatelji, a popraćena je odabranim stihovima iz njegovih pjesama. Izložbom se nastojalo prikazati neraskidivu vezu velikog glazbenika s Velom Lukom i koliko mu je ona značila, a ujedno čini temelj za daljnje prikupljanje dokumentarne građe vezane za Olivera i buduću memorijalnu zbirku.

Na otvorenju izložbe bila je i Oliverova supruga Vesna, sin Davor sa suprugom Karmen i njihovim sinom Markom (2) koji se rodio mjesec dana nakon glazbenikove smrti. Maleni Marko sve je raznježio. 

- Oliver i ja bili smo susjedi. On je bio toliko spontan, svi smo ga doživljavali kao svog. Kao člana obitelji, kao rođaka, sa svima se pozdravljao. Jako pristupačan je bio. Mi ga svi svojatamo - zaključila je Dragojević Ćosović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije