Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gluma na drugom mjestu

Emma Watson: Aktivizmom sam otvorila Pandorinu kutiju prijetnji i kritika

Emma Watson
Foto: Reuters
1/3
04.10.2016.
u 10:20

Glumica je pokrenula projekt koji je usmjeren na ukazivanje na problematiku vezanu za rodnu ravnopravnost i predstavila ga je na skupu One Young World's 2016

Glumica Emma Watson odlučila je neko vrijeme napustiti svijet glume kako bi se intenzivno posvetila kampanjama angažiranim oko feminizma i borbe za rodnu ravnopravnost. Emma će pokrenuti internacionalni projekt koji će biti usmjeren na uklanjanje stereotipa o rodnoj ravnopravnosti.

Odabrala je devet aktivistica iz Jordana, Angole i Albanije te drugih zemalja koje će biti stipendistice njezina projekta koji je predstavila na skupu One Young World's 2016 održanom u Ottawi. Tijekom svog govora na skupu glumica je priznala da je bila izložena brojnim kritikama i uvredama otkako se angažirala oko pitanja feminizma i rodne ravnopravnosti.

– Moje najbolje želje i najveće strepnje ostvarile su se odjednom kada sam postala aktivistica rodne ravnopravnosti. Kao da sam u tom trenutku otvorila Pandorinu kutiju prijetnji i kritika na račun mog rada – rekla je Emma. Dodala je kako je prije dvije godine, kada se počela baviti ovom tematikom, jako malo znala o svemu tome, a sada je u svojim istomišljenicima pronašla obitelj.

– Svi moramo imati isti cilj i pozabaviti se što više ovom tematikom kako bi svijet bio ljepše mjesto – poručila je Emma.

Ključne riječi

Komentara 1

LU
lunar777
12:21 04.10.2016.

Ja i dalje ne znam što je rod, znam samo za spol. Doduše postoji rod ali samo u nekim glavama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije