Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nepoznati detalji

Elvisova kći progovorila o ovisnosti, njezin terapeut tvrdi da ne zna kako je preživjela

Lisa Marie Presley
Foto: Press Asociation/Pixsell
1/4
06.06.2019.
u 07:00

Kći Elvisa Presleya i supruga pokojnog kralja popa Michaela Jacksona Lisa Marie Presley nedavno je otkrila nepoznate detalje o svojoj ovisnosti koja je odigrala veliku ulogu u žustroj rastavi.

Lisa Marie Presley (51) otvoreno je progovorila o svojoj ovisnosti o opijatima i tabletama protiv bolova. U predgovoru knjige Harryja Nelsona pod nazivom "The United States of Opioids: A Prescription for Liberating a Nation in Pain" opisala je dugogodišnju borbu koja ju je naučila zahvalnosti životu.

- Možda ovo čitate i pitate se, kako nakon gubitka meni bliskih ljudi, sam i sama postala žrtva opijata - započela je u predgovoru Lisa Marie referirajući se na oca Elvisa Presleya i bivšeg pokojnog supruga Michaela Jacksona.

- Oporavljala sam se od rođenja mojih kćeri [2008], Vivienne i Finely, kad su mi doktori prepisali opijate za borbu s boli. Bilo je potrebno jako malo vremena da u bolnici osjetim potrebu da ih i dalje uzimam - objasnila je početak borbe dodavši kako je " imala težak put svladavanja ovisnosti i dovođenja života u red" . 

Iako je Presley pokušala zadržati detalje ovisnosti za sebe, puno toga je isplivalo na površinu tijekom rastave od supruga Michaela Lockwooda. Prošle godine u kolovozu u intervjuu za "Today's show" je otkrila svoju ovisnost bez objašnjenih specifičnosti. Istaknula je da su njezine nevolje počele s 45 godina, a terapeut je njezin slučaj smatrao čudom i da ne zna kako je još uvijek živa.

- Nikad nisam otvoreno pričala o svojoj ovisnosti i nisam bila sigurna jesam li spremna podijeliti tako osobnu stvar - priznala je u predgovoru, ali ju je na to ipak natjerala želja da pomogne drugim ljudima. Spomenula je i svoju djecu - desetogodišnje blizankinje Vivienne i Finely, Riley Keough i Benjamin Keough.

- Dok ovo pišem mislim na svoje četvero djece koji su mi dali svrhu da zarastem - napisala je te dodala kako se prisjeća bezbroj ljudi koji su izgubili svoju djecu zbog droge.

Predgovor je završila s mišlju kako je zahvalna što je danas živa i da posebno "cijeni četvero predivne djece koji su joj dali smisao postojanja i nosili ju kroz crne trenutke". Usred rastave, privremeno je izgubila skrbništvo nad svojim blizankama koje su otišle živjeti kod njezine majke Priscille Presley. Tijekom ročišta 2017. godine priznala je da uzima kokain, opijate, tablete i alkohol.

- Posljednje tri godine sam morala ići nekoliko puta na liječenje. Bila sam u neredu. Nisam mogla prestati - rekla je tamo na ročištu. Kao tinejdžerka liječila se u "Dvorcu" - Scijentološkom centru u Hollywoodu, saznao je 2003. ABC NEWS. Lisa Marie  ostala je članica Scijentološke crkve do 2012. godine.

Otkrila je da se njezina ovisnost pogoršala po završetku braka s četvrtim suprugom Lockwoodom 2016. godine.

- Zadnju godinu u našem braku sam puno trošila kokain. Bilo je grozno, da - rekla je na sudu.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije