Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DJ SANDER VAN DOORN

Elektro je zabava za sve, dobne granice ne postoje

Dj Sander Van Doorn
Foto: Promo
30.12.2016.
u 17:32

Već deset godina je na Top 100 listi svjetskih DJ-a magazina DJ Mag, u karijeri je surađivao i s Robbiejem Williamsom, Depeche Modeom i Swedish House Mafiom, a od 2010. je rezidentni poznatog kluba Amnesia na Ibizi. Ovim intervjuom najavljuje nastup u Zagrebu.

Jedna od zvijezda koje će nastupiti na New Year’s Eve 360 u sklopu Croatia Winter Music Festivala u zagrebačkoj Areni je i poznati nizozemski DJ Sander van Doorn (37). Neki će se Sandera Ketelaarsa, kako mu je pravo ime, prisjetiti i po remiksu pjesme Arctic Monkeysa “When the Sun Goes Down”. Već deset godina je na Top 100 listi svjetskih DJ-a magazina DJ Mag, u karijeri je surađivao i s Robbiejem Williamsom, Depeche Modeom i Swedish House Mafiom, a od 2010. je rezidentni poznatog kluba Amnesia na Ibizi. Ovim intervjuom najavljuje nastup u Zagrebu.

Koliko ste puta nastupili u Hrvatskoj?

Ovdje nastupam već četvrti put! Uvijek je sjajno u Hrvatskoj pa nemam ništa protiv proslave Nove godine u Zagrebu.

Na New Year’s Eve 360 nastupit će cijela postava nizozemskih DJ-a, najveće ime među njima je Armin van Buuren. Jednom ste rekli kako je upravo on omogućio dečkima poput vas da uspiju.

Armin je sjajan lik i na pozornici i izvan nje. Nastupati s njim na New Year’s Eve 360 bit će uzbudljivo, ali nije prvi put, naravno. Pridružio mi se i na mojem tulumu za Miami Music Week. Jako je vješt s publikom, tako da će se sigurno svi dobro zabaviti kad stupimo na scenu skupa.

Diplomirali ste ekonomiju. Osnovali ste i vlastiti label i postali poduzetnikom. Ne bi li bilo lakše potpisati za nekog izdavača ili agenta? Koje su prednosti imati svoju kompaniju?

Volim imati kontrolu i sam voditi svoj posao. S vlastitom etiketom mogu omogućiti novim producentima šansu u ovoj industriji. Pružiti im potrebnu podršku, i s poslovne i s glazbene strane. Mislim da je to danas jako važno.

Kako ste se uopće počeli baviti glazbom? Pročitao sam da ste DJ-irati počeli sa 16 godina?

To je točno. Glazba me oduvijek zanimala, još od mladih dana, otkada mi je brat poklonio groove box. Od tog trenutka sam se zakačio i ne pušta me. Puštao sam glazbu u lokalnom baru u mojem rodnom gradu, gotovo svakog dana. Tamo je sve započelo.

Bili ste i dijelom velikih electronic dance music festivala poput Ultre, EDC-a i Tommorowlanda. Hoćemo li vas ponovo gledati u Splitu na Ultra Europe?

Naravno! Bilo bi zaista cool ponovno nastupiti u Splitu. Uživao sam nastupati na Ultra festivalima po cijelom svijetu, svi su doslovno fantastični.

Imate li favorita među festivalima?

I više nego jedan. Ima ih nekoliko na kojima posebno volim nastupati. To bi bili EDC, Tomorrowland, Ultra, Mysteryland i Barcelona Beach Festival. Oni imaju tu neku magiju, a publika je fantastična, na tim festivalima nastupao bih svake godine.

Što ćemo od vas vidjeti i čuti na New Year’s Eve 360 u Zagrebu?
Planiram završiti bombastično okončati 2016., tako da je svima bolje da se pripreme za tulum u Zagrebu! Jedva čekam nastup.

Nekako mi se čini kako su najbolji svjetski DJ-i ‘iskusniji’ ljudi kada se o dobi radi, no svi pružaju sjajne nastupe za mlađu publiku. Postoji li uopće nešto poput dobne granice u electronic dance glazbi?
Naravno da ne! Najljepša stvar kod glazbe jest da je svi mogu slušati. Nebitno je koliko imaš godina ili odakle si, glazba govori univerzalnim jezikom.

Kako se stvara electronic dance glazba? U čemu je tajna kreativnog procesa?
Puno je čimbenika u produkciji, ne može se baš lako objasniti. Ponekad mi trebaju mjeseci da produciram singl, a ponekad je dovoljno tek nekoliko sati. Zaista ovisi o tome kako se osjećaš ili o ljudima koji te u nekom trenutku okružuju. Često me ovo pitaju, pa sam prošlog ljeta odlučio snimiti za YouTube nekoliko Studio Sessiona u kojima objašnjavam neke osnove produciranja poput, melodije, kick&bassa te masteriranja. Sve je tamo, ništa ne tajim!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije