Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Dvanaest najvećih hitova u utrci za Cesaricu

Cesarica - Hit godine
Foto: Promo
1/13
15.01.2020.
u 16:28

Glasovati možete do 20. siječnja, a 12 finalista čeka vaš glas

Pod motom “Moj glas za hit godine” publika je u posljednjih 12 mjeseci svaki mjesec svojim glasovima između pet najuspješnijih i najpopularnijih pjesama izbornog perioda odabirala onu najbolju koja je postala hit mjeseca. Sada je došlo vrijeme za finalno glasovanje kojim se bira hit godine.

Glasovanje će se odvijati tijekom narednih tjedan dana na službenoj web i Facebook stranici, te na javnom Viber profilu Cesarice.

Finalno glasovanje traje do 20. siječnja u ponoć, a samo publika odlučuje o tome koja će pjesma dobiti ovu prestižnu glazbenu nagradu. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja će u finalnom krugu glasovanja osvojiti najveći broj glasova publike. 

Foto: Arena Hospitality Group

Mjesečni hitovi koji su dobili najviše glasova publike, a koji ulaze u konačni izbor za Cesaricu - hit godine, su:

Hit siječnja: Nina Badrić “Rekao si” (Ante Pecotić) 

Hit veljače: Damir Kedžo “Srce mi umire za njom” (Ante Pecotić) 

Hit ožujka: Petar Grašo “Voli me” (Tonči Huljić - Vjekoslava Huljić) 

Hit travnja: Nela i Marko “U zagrljaju spašeni” (Antonela Đinđić / Marko Kutlić - Aleksandar Čubrilo) 

Hit svibnja: Opća Opasnost “Karta do prošlosti” (Mario Vestić) 

Hit lipnja: Franka “Ljubav, ništa više” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević) 

Hit srpnja: Damir Kedžo “Vidi se izdaleka” (Ante Pecotić) 

Hit kolovoza: Marko Kutlić “Samo ljubav” (Marko Vojvodić / Igor Ivanović)

Hit rujna: Mia & Marko Tolja “Sva blaga ovog svijeta” (Vjekoslav Dimter / Mia Dimšić / Damir Bačić)

Hit listopada: Franka “Sve dok sanjaš” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Hit studenoga: Pravila igre feat. EFZG “Samo zbog nje” (Miro Buljan - Sonja Buljan) 

Hit prosinca: Željko Bebek “Dunavom” (Branimir Mihaljević - Nenad Ninčević)

Foto: Arena Hospitality Group

Dok je sam proces glasovanja izuzetno jednostavan, sama odluka nije bila nimalo laka. Svaki mjesec je publika između pet pjesama birala onu najbolju, za koju vjeruje da zaslužuje biti hit mjeseca, a sada ih čeka još teži posao. Od 12 najboljih pjesama odabrati samo jednu koja će biti proglašena hitom godine. 

Glasovanje za Cesaricu odvija se na popularnim komunikacijskim mrežama pomoću napredne chatbot tehnologije što omogućuje i mlađoj publici da pomoću modernih tehnologija podrži svog favorita i glasuje za hit godine!

I za pjesme u finalu glasovati se može putem online kanala za komunikaciju: Facebook stranice Cesarica i Viber javnog profila Cesarica te na službenoj stranici cesarica.org.

Tko će osvojiti Cesaricu doznat ćemo u velikoj završnici koja će se održati u utorak 21. siječnja u City Plazi Zagreb, a ceremonija će se prikazivati i u izravnom prijenosu na Hrvatskoj radioteleviziji. Na svečanoj dodjeli nagrada nastupit će finalisti Cesarice i neka od najvećih imena domaće glazbene scene, a najuspješnijim pjesmama po izboru publike bit će uručene brojne nagrade koje će prethoditi onoj finalnoj, nagradi publike za hit godine.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova i nagradu Cesarica - Hit godine osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine BadrićCesaricu 2018. osvojio je Petar Grašo s pjesmom “Ako te pitaju” koju autorski potpisuju Tonči i Vjekoslava Huljić.

Foto: Arena Hospitality Group

Tko će biti dobitnik Cesarice za hit godine ovisi samo o publici, a to ćemo saznati na završnoj svečanosti treće dodjele nagrada Cesarica 2019. koja će se održati u utorak 21. siječnja u City Plazi Zagreb.

Kriteriji izbora pjesama detaljno su pojašnjeni u Pravilniku nagrade koji se nalazi na službenim stranicama Cesarice, a sve ostale informacije i novosti o Cesarici možete pratiti i na društvenim mrežama.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije