Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nekadašnji natjecatelj HTZ

Duje Stanišić: Prije sam pjevao na dvoru kod bake i djeda, a sad u Lisinskom s klapom Cambi

27.07.2011., Zadar, Petrcane - Jedan od natjecatetlja u showu Hrvatska trazi zvjezdu, Duje Stanisic, u Petrcanima otvorio fast food. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL
Foto: Zeljko Mrsic/PIXSELL
1/4
07.05.2015.
u 12:41

Prije sam pjevao na dvoru kod bake i djeda, a sad u Lisinskom

Do klapskog spektakla u dvorani Vatroslava Lisinskog ostalo je samo tjedan dana, a klape Šufit, Maslina i Cambi (Kaštel Kambelovac) koje su i zadužene da tog 14. svibnja naprave pravu rapsodiju dalmatinske pjesme, užurbano se pripremaju. Kao član klape Cambi prvi će put u Lisinskom nastupiti Duje Stanišić koji je u veljači postao njezin tenor.

– Sa svojom drugom klapom, Kožino, već sam nekoliko puta bio u Lisinskom, ali s klapom Cambi će mi ovo biti vatreno krštenje – kaže Duje kojeg je šira publika upoznala kada se 2010. godine natjecao u showu "Hrvatska traži zvijezdu" u kojem je dogurao do polufinala.

Za koncert u Lisinskom već je sad pun riječi hvale i poziva sve ljubitelje klapske pjesme da dođu jer dobre glazbe neće nedostajati.

Trijumf u Omišu

– Od klape Cambi gosti mogu očekivati nešto drukčiji zvuk i vrhunsku zabavu, a tako će biti i s ostalim izvođačima – poručuje Duje. S članovima klape Maslina i Šufit druže se inače na koncertima pa mladi tenor kaže da su klapa u pravom smislu te riječi. Iako je član klape Cambi samo tri mjeseca, s ekipom odlično funkcionira.

– S klapom Kožino prošle godine pobijedio sam na festivalu u Omišu, a potom su u klapi Cambi tražili novog tenora, gledali reference i tako me pozvali – prepričava Duje svoj dolazak u jednu od najboljih klapa.

Mladi Zadranin kaže da mu se život, barem što se glazbenog puta tiče, nije puno promijenio otkako se prije pet godina natjecao u showu "Hrvatska traži zvijezdu".

Solo karijera

– Otkad znam za sebe pjevam po cijele dane, i to je ostalo tako. Jedina je razlika što sam prije pjevao kod bake i djeda na dvoru, a sada, evo, u Lisinskom – kroz smijeh će Duje, koji zasad vješto pliva u klapskim vodama, premda priznaje da mu to nikad nije bio omiljeni glazbeni žanr. – Slušam sve, naročito rock i pop, ali nekada su klape, pogotovo u manjim dalmatinskim mjestima, idealna prilika za glazbene početke – kaže Duje te priznaje da razmišlja o solo karijeri.

– Ne razbijam baš glavu razmišljajući o tome, ali mislim da svi oni koji se bave pjevanjem, bilo da pjevaju u klapi ili u crkvenom zboru, žele solo karijeru – kaže Duje, a na pitanje padaju li djevojke prije na klapsku pjesmu ili na, primjerice, pjesme Tonyja Cetinskog, odgovara: – Nekako mi se čini da klapske pjesme bolje prolaze u tom slučaju.

A svi oni koji 14. svibnja žele "pasti" na klapsku pjesmu trebaju požuriti po ulaznice jer ih je ostalo jako malo. Karte se prodaju na blagajni dvorane Lisinski te na web stranici www.ulaznice.hr. Koncert na kojem će se klapama Šufit, Cambi i Maslina pridružiti gosti Tedi Spalato i Marko Škugor, organiziraju diskografska kuća Scardona i Večernji list.

>>Sve za glazbu: Klapa Šufit riskirala živote, a Tedi Spalato umalo ostao bez sluha

>>Duje Stanišić iz HTZ-a: Djevojke mi nude ljubav!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije