Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najpoznatija sopranistica na svijetu

Dugo kruže glasine da je ona Putinova ljubavnica, a sada otkazuje nastupe diljem svijeta

Milan -Teatro alla Scala Presentation of Macbeth
Foto: Simona Chioccia / IPA
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.03.2022.
u 17:30

Pedesetogodišnja operna diva nastupala je u najvećim svjetskim opernim kućama i surađivala s brojnim velikim orkestrima i dirigentima.

Jedna od najpoznatijih sopranistica na svijetu, Ruskinja Anna Netrebko koja ima i austrijsko državljanstvo, suočena s kritikama zbog naklonosti prema ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu. 

Isto tako, strani mediji ju već neko vrijeme povezuju s Putinom, te navode da je ona njegova ljubavnica. Operna diva komentirala je ta nagašanja jednom prilikom. 

- Voljela bih da sam bila njegova ljubavnica, ali kada? Upoznali smo se dva puta. Službeno i nakratko - rekla je je za medije i nastavila:

- On je jako privlačan čovjek. Ima jaku muževnu energiju.

Anna je, inače,  utorak objavila da do daljnjega otkazuje javne nastupe

"Nakon što sam dobro razmislila, donijela sam iznimno tešku odluku o tomu da do daljnjega odustajem od javnih nastupa", objavio je organizator jedne njezinih predstojećih koncertnih produkcija River Concerts. 

"Nije pravo vrijeme za koncerte i nastupe. Nadam se da će moja publika razumjeti ovakvu moju odluku", dodala je slavna pjevačica, misleći pritom na rat u Ukrajini.

U srijedu je trebala nastupiti u hamburškoj koncertnoj dvorani Elbphilharmonie, ali je koncert odgođen za rujan 2022.

Nakon nastupa u Hamburgu, Netrebko je u ožujku imala zakazan nastup u milanskoj La Scali, a zatim i u Zurichu.

Pedesetogodišnja operna diva nastupala je u najvećim svjetskim opernim kućama i surađivala s brojnim velikim orkestrima i dirigentima. 

U veljači 2014. izvela je olimpijsku himnu na ceremoniji otvaranja Igara u ruskome Sočiju.

Pritisak na Annu Netrebko porastao je posljednjih dana, kao što se dogodilo i njezinu sunarodnjaku, dirigentu Valeriju Gergijevu, velikom poborniku predsjednika Putina, koji je otkazao brojne koncerte. 

Ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj Andrij Melnik nedavno je na Twitteru pozvao njemačke obožavatelje operne dive da bojkotiraju njezin nastup u srijedu u Hamburgu.

I premda Netrebko nije izrazila otvorenu podršku ruskome predsjedniku, obožavatelji su je optužili da je u prosincu 2015. otputovala u Donjeck kako bi ondje pozirala sa zastavom proruski orijentiranih separatističkih pobunjenika.

Kontroverze je izazvala i kada je proruskom ukrajinskom čelniku Olegu Tsarevu uručila ček na milijun rubalja (15.000 dolara). 

Netrebko se pokušala obraniti objasnivši da želi poduprijeti umjetnost, posebice Donjecku operu, kojoj je Ukrajina ukinula sva sredstva.

Netrebko se u nedjelju na Instagramu izjasnila "protiv rata" s Ukrajinom, ali nije osudila čelnike svoje zemlje niti je iskazala solidarnost s Ukrajincima.

"Nije u redu prisiljavati umjetnike ili bilo koju drugu osobu da javno izražava svoja politička stajališta i da prokazuje svoju domovinu. (...) Ja nisam politička osoba. Nisam politička stručnjakinja, ja sam umjetnica, a moj je cilj ujediniti ljude tako da se prevladaju sve političke podjele”, rekla je u svoju obranu Netrebko. 

VIDEO Ivana Pezo Moskaljov: "Jako mi laska nominacija za Večernjakovu ružu"

 

Komentara 4

Avatar horuk
horuk
18:34 04.03.2022.

Ova mi je Totalenko Nepotrebenko.

Avatar Mudlin
Mudlin
20:02 04.03.2022.

Po znakovima na odjeći očito je da širi koljena samo za dolare.

TA
Tajg
19:54 04.03.2022.

Ako se jednoga dana tako prijatelji Bidena budu napadali, biti će veselo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije