Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijera

Dubrovački rockeri iz Atlantide predstavljaju novi singl 'Samo tren'

atlantida
Foto: Promo foto National Geographic
1/2
23.03.2015.
u 19:00

Nakon hvaljenog albuma 'Premalo za san' dubrovački rockeri vratili su se u studio i stvorili novu glazbenu priču.

"Samo tren" novi je singl dubrovačke grupe Atlantida kojim najavljuju nadolazeći studijski album.

Nakon vrlo hvaljenog albuma „Premalo za san“ (2012), s kojeg su plasirana čak četiri singla „Lutam pod oblacima“, „Dodir u bojama“, „Lađe“ i naslovna „Premalo za san“, dubrovački rockeri vraćaju se u studio i pod producentskom palicom Miroslava Lesića stvaraju novu glazbenu priču. I pjesma „Samo tren“ donosi prepoznatljiv autorski i zvučni pečat Atlantide, „gosparske“ melodijske linije u progresivnom simfo-rock izričaju.

Glazbu za singl potpisuje Alan Lasić, tekst Marija Laptalo, a aranžman cijeli bend.

Videospot „Samo tren", redateljice Marije Laptalo, prikazuje čovjeka koji ne pripada vremenu, nego osjećaju. Isprepliću se stare ure i novo digitalno vrijeme, jednako kao što Atlantida svojom glazbom nastoji prenijeti dio dubrovačke baštine u neka nova, moderna vremena. Kameru, montažu i efekte potpisuje Dominik Miljak, a u spotu sudjeluju i članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Dubrovački rock bend Atlantida krajem 2012. godine objavio je album "Premalo za san" na kojem se nalazi 10 žestokih pjesama.

Atlantida djeluje od 1990. godine, naslonjena na čvrsti ritam i melodična pjevanja. Godine 1994. objavljuje prvi studijski album "Eyes of reality", a u svojoj drugoj fazi rada, koristeći etno kao nadopunu svojih uradaka, sredinom 1999. predstavlja EP "Sami u kamenu". Iako su 2000. godine prestali s aktivnom svirkom, bend se ponovno okuplja 2010. godine. Novi album donosi i promjenu u postavi Atlantide. Uz Davora Ercega (vokal), Nika Novakovića (gitara), Alana Lasića (bas) i Aljošu Lečića (klavijature), Marija Tomašića na bubnjevima zamijenio je mladi dubrovački glazbenik Maro Zajec.

>>U šibenskom klubu Inside nastupaju Atlantida i Silente

>>Massimo i grupa Atlantida ulaze u CMC Top 30

Komentara 1

RU
RUS
12:39 28.03.2015.

Za nase uvjete dobar bend i jako dobar vokal.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije