Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Važne odluke

Drugi dio Megxita: Kraljica će u ožujku nastaviti pregovore s Harryjem i Meghan

Princ Harry i Meghan Markle
Foto: REUTERS
1/7
28.12.2020.
u 22:20

Na sastanku će biti prisutni i princ Charles i princ William i razgovarat ce se o titulama ovog para i financijskim pitanjima.

Za ožujak 2021. priprema se nastavak pregovora između kraljice Elizabete te Meghan Markle i princa Harryja o njihovim ulogama. Bit će to nastavak Megxita, kako su britanski mediji prozvali odluku princa Harryja i njegove supruge kada su odstupili s kraljevskih dužnosti početkom ove godine i odselili se u SAD.

Početkom godine princ i njegova supruga javnost su izvijestili o svom odlasku iz kraljevske obitelji, a potom su tu odluku priopćili i članovima svoje obitelji. Nakon toga je u Sandringhamu održan skup kojem su uz kraljicu i Harryja prisustvovali i prinčevi Charles i William, a u istom sastavu i na istome mjestu naći će se i za tri mjeseca. Navodno bi im se tom prilikom trebala pridružiti i Meghan, a cilj je tog sastanka još jednom proći dogovor koji je kraljica postigla s Harryjem. a kao glavnu temu mediji u Velikoj Britaniji navode kraljevske titule.

Glavne teme nastavka razgovora o Megxitu su status kraljevskog visočanstva i titule vojvoda i vojvotkinja od Sussexa, a Robert Lacey, autor brojnih tekstova o kraljevskoj obitelji, ne vjeruje da će kraljica tražiti da se njezinu unuku i njegovoj supruzi oduzmu te titule i napominje kako je kraljica na prvom dogovoru samo obustavila na 12 mjeseci Meghan i Harryju korištenje statusa kraljevskog visočanstva. Britanski mediji pišu kako se Harry i Meghan sigurno neće odreći titule vojvode i vojvotkinje jer bi time uvrijedili kraljicu, a Harry to ne želi napraviti jer zna koliko je kraljici bila bolna njegova odluka o napuštanju kraljevskih dužnosti.
Kada su objavili da se povlače s kraljevskih dužnosti, britanski princ i američka glumica naglasili su kako žele samostalno zarađivati. Međutim, šuška se kako im to nije baš pošlo za rukom te da je zadnjih nekoliko mjeseci njihov život u Sjedinjenim Državama najvećim dijelom financirao princ Charles.

Financije su sljedeća velika tema razgovora koji će se voditi u Sandringhamu i kraljica će procijeniti koliko su ugovori Harryja i Meghan s Netflixom i Spotifyem dobri i korisni za par ali i za kraljevsku obitelj. Razgovarat će se i o tome na koji način će Harry i Meghan kraljičino ime podupirati u svojim poslovima te će se razgovarati i o načinu na koji će u budućnosti taj bračni par predstavljati kraljevsku obitelj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije