Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slavi rođendan

Drogirati se počela s 14 godina, majka ju je izbacila iz kuće, a iz pakla se izvukla glazbom

Foto: JK/Press Association/PIXSELL
1/8
08.09.2019.
u 18:00

Pink je danas vrlo cijenjena glazbenica, a na društvenim mrežama često izražava svoj stav i mišljenje te ne dopušta da joj drugi određuju kako će živjeti.

Alecia Beth Moore, poznatija pod imenom Pink, danas slavi 40. rođendan!

Ova pop i R&B pjevačica uvijek je bila na glasu kao žena bez dlake na jeziku koja radi onako kako ona želi. Odrasla je u Doylestownu u Pensilvaniji. Još dok je bila dijete odrastala je uz neskladan brak svojih roditelja, a posebno je vezana bila za svog oca, koji je bio ratni veteran. Naučio ju je mnogim vještinama preživljavanja, uključujući boriti se, koristiti noževe i oružje te lomiti zapešća. Upravo ju je on uveo u svijet glazbe kada ju je upoznao s muzikom Boba Dylana.

Foto: Henning Kaiser/DPA/PIXSELL

Roditelji su joj se rastali prije njezine desete godine, kada je popularna pjevačica počela sa svojom problematičnom fazom. Iako je imala astmu, to ju nije spriječilo da počne pušiti sa samo 9 godina. Svoju prvu tetovažu napravila je s 12 godina, a iste godine napravila je i piercing na jeziku. U tom je periodu počela pisati i svoje prve pjesme.

Sa samo 14 godina počela se drogirati i bježati od kuće, a imala je i problema s policijom. Nakon razvoda roditelja živjela je s majkom, koja ju je sa samo 15 godina izbacila iz kuće zbog njezinog ponašanja. Jedan period živjela je s prijateljima, a kasnije se preselila kod oca. Već tada bila je sigurna da se želi baviti glazbom koja joj je predstavljala bijeg od stvarnosti.

Manje poznati podatak je i da je novac zarađivala radeći u McDonalds'u. Postoji nekoliko verzija o tome kako je došlo do imena prema kojem ju danas svi znaju - Pink. Jedna je da je u to je vrijeme imala ružičastu kosu, iako neki kažu i da je ime uzela zbog lika gospodina Pink u filmu 'Reservoir Dogs'. Druga verzija pak kaže da je postala ružičasta u licu nakon što joj je bilo neugodno pred simpatijom.

Foto: Doug Peters/Press Association/PIXSELL

Prvi album 'Can't Take Me Home' izdala je 2000. godine, a doživio je neočekivani uspjeh. Pink je s vremenom zadržala R&B-dance-pop zvuk, ali postala je i tvrđa, s rock zvukom. Pink je pjevala o sebi, svojim teškim tinejdžerskim godinama i problemima s obitelji i glazbenom industrijom, vrlo emocionalno i intenzivno.

Album 'M!ssundaztood' je za Pink značio nekoliko hit singlova među kojima i klupski hit "Get the Party Started" te "Just Like a Pill", u kojem Pink pjeva o svojim nesigurnostima. "Family Portrait" je opisao bračne probleme njezinih roditelja i posljedice koje je ostavilo na nju. Album je rasprodan u 13 milijuna primjeraka, a ovi hitovi i danas se često čuju na radijskim postajama.

Iako je izbjegavala ozbiljne ljubavne veze, Pink je sreću pronašla s Carey Hartom. Upoznali su se 2001. godine, a njihov brak bio je pun turbulencija. Nekoliko su puta prekidali, a vjenčali su se 2006. godine na Costa Rici. Iako se nije činilo da će uspjeti održati vezu, pjevačica je nedavno priznala da idu na savjetovanje i da je to ono što spašava njihov brak. Imaju dvoje djece, kćer Willow Sage i sina, Jamesona Moona.

Foto: PA/Pixsell

Uz brojne dobivene nagrade i čak 90 milijuna prodanih albuma, ova pjevačica ne prestaje raditi hitove. Pink je danas vrlo cijenjena glazbenica, a na društvenim mrežama često izražava svoj stav i mišljenje te ne dopušta da joj drugi određuju kako će živjeti. Upravo zbog svoje dosljednosti njezini hitovi ne silaze s vrha brojnih glazbenih ljestvica.

Ključne riječi

Komentara 2

JA
Javnodobro
19:05 08.09.2019.

Sječam se nje u početku karjere : bahata, brezobrazna, egoistična, izbirljiva... loše pjevala... niš koristi... a gle sad! (Još uvjek ista samo se ne drogira)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije