Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tužna priča

Drogirali su je na snimanjima, maltretirali pijani glumci, majka ju je uništila, a sve je na kraju završilo tragično

profimedia
17.10.2021.
u 19:30

Njezin bivši suprug, Sid Luft, godinama kasnije progovorio je o ponašanju glumaca angažiranih za uloge "munchkinsa" te je tvrdio da su često bili pijani ili mamurni na setu pa su takvi maltretirali maloljetnu glumicu.

Američka glumica, pjevačica i plesačica Judy Garland poznata je po svojoj legendarnoj ulozi Dorothy u "Čarobnjaku iz Oza" još iz 1939. godine. Garland je debitirala u kazalištu sa samo dvije godine te je kao dijete postala fokusirana na potragu za uspjehom u glazbenoj i kazališnoj industriji. Bila je još maloljetna kada je izašao slavni film, imala je samo 17 godina, a dok su snimali, imala je tek 16. Međutim, glumica je tijekom snimanja nabacila nekoliko kilograma zbog čega su je šefovi studija odmah stavili na dijetu, a čak su joj davali i duhan kako bi suzbila glad. 

To nije sve što su joj davali dok je snimala. Naime, mladoj su glumici davali i amfetamine kako bi ostajala što dulje budna, a sve kako bi što više scena snimili u jedan dan. Kasnije je zbog toga morala dobivati doze barbiturata, tj. sedativa koji bi poništili učinak amfetamina i dopustili joj da napokon zaspi. 

Njezin bivši suprug Sid Luft godinama kasnije progovorio je o ponašanju glumaca angažiranih za uloge ''munchkinsa'' te je tvrdio da su često bili pijani ili mamurni na setu pa su takvi maltretirali maloljetnu glumicu. 

No, njezini su problemi počeli i prije snimanja slavnog filma. Roditelji je zapravo nikada nisu željeli te je očeva želja bila da majka pobaci, no kada im je rečeno da je pobačaj prevelik rizik za majku, odustali su. Njezini roditelji nisu imali dobar odnos, no otac ju je podržavao u glumačkoj karijeri, dok majka ne toliko. Nakon smrti oca 1935., njezin odnos s majkom postao je sve gori. Prema nekim izvješćima, majka joj je davala pilule kad je imala samo 10 godina, a postala je ovisna u kasnim tinejdžerskim godinama.

Turbulentna karijera prepuna ovisnosti u kombinaciji s nestabilnim odrastanjem na kraju je postala previše za megazvijezdu te je umrla u dobi od 47. godina. Njezin peti suprug Mickey Deans 1969. godine našao je njezino tijelo u zaključanoj kupaonici, a kao uzrok smrti navedeni su barbiturati. 

VIDEO>> Petar Grašo nakon prekida s Danijelom ljubi 15 godina mlađu Hanu Huljić

Komentara 9

Avatar Stari_Pjer
Stari_Pjer
21:06 17.10.2021.

redakcijo, zašto.... majku mu poljubim.... brišete komentare, koji nisu prosti, vulgarni ili uvredljivi? Ne radite to!!!!!!!!!!

DU
Deleted user
22:28 17.10.2021.

Kad te roditelji ne vole sve krene u krivo i ne staje nikad

PO
poluprovokator
21:45 17.10.2021.

Kad premlad postaneš slavan i bogat a roditelji te samo zele unovciti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije