Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPOVOLJNA SITUACIJA

Drele u Saboru: 'Svjedočimo pravom ludilu, nitko ne bi pokojnom Oliveru poručio da sadi krumpire'

Davor Dretar
Foto: Screenshot
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
30.07.2020.
u 19:35

- Nije riječ samo o glazbenim zvijezdama već o 15 tisuća pojedinaca i njihovih obitelji koji izravno ovise o tom sektoru, ton majstorima, tehničarima, monterima, električarima, zaštitarima, vozačima, promotorima, kazao je Dretar.

Glazbenik i voditelj Davor Dretar-Drele (Domovinski pokret)  upozorio je danas u Saboru na nepovoljnu situaciju u kojoj se našla kreativna glazbena industrija u vrijeme epidemije koronavirusa i u kojoj su pripadnici te industrije ostavljeni bez primanja.

- Nije riječ samo o glazbenim zvijezdama već o 15 tisuća pojedinaca i njihovih obitelji koji izravno ovise o tom sektoru, ton majstorima, tehničarima, monterima, električarima, zaštitarima, vozačima, promotorima, kazao je Dretar.

Prisjetio se pritom dvogodišnjice smrti glazbenika Olivera Dragojevića ustvrdivši da bi i on da je živ bio u jednakoj situaciji kao mnogi glazbenici danas kojima su nastupi otkazani.

- Siguran sam da nikome u Hrvatskoj ne bi palo na pamet poručiti Oliveru Dragojeviću da pronađe pravi posao, kazao je Dretar dodavši kako na društvenim mrežama svjedočimo pravom ludilu gdje se primjerice Ninu Badrić i druge poziva da dođu kopati krumpire i raditi u polju.

Pozvao je Vladu da tom sektoru izađe u susret i omogući jasne kriterije po kojima će moći funkcionirati uz poštivanje epidemioloških mjera, te financijsku podršku.

- Kada čujete na radiju neku pjesmu i kada vam jedna pjesma uljepša dan prisjetite se da tu pjesmu netko pjeva i da mu trenutno nije do pjesme jer nema za život, poručio je Drele. 

Ključne riječi

Komentara 40

ČE
Čedolovac
19:47 30.07.2020.

Kad tu pjesmu cujem na radiju prvo pomislim na zamp i lijepu cifru koja mjesecno kapne svima drele moj dragi.. A spominjat olivera i novcane probleme koji ni za koje novce nije isao u srbiju pjevat je degutantno..

MA
maximinimax
19:47 30.07.2020.

Ugasila se mnoga zanimanja i ljudi se preorijentirali i žive. Pada mi na pamet bajka o tri prašćića

KD
Kibi Dabi
20:18 30.07.2020.

Neka prvo vrate lovu od utaje poreza između ostalog i dotični Dretar.Nastupao u nekoliko predizbornih kampanja, a svi znamo kako su se ti nastupi plaćali.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije